Paavo Nurmen ja Ville Ritolan näyttelijät on valittu, urheiluelokuvaa aletaan kuvata Turussa

Aleksi Salmenperä ohjaa kahdesta juoksijamenestyjästä kertovan draaman Mestari ja haastaja.

Ville Ritolaa näyttelee Miro Lopperi ja Paavo Nurmea Olli Riipinen tulevassa elokuvassa Mestari ja haastaja.

13.9. 14:00

Kestävyysjuoksijoista Paavo Nurmesta ja Ville Ritolasta tehdään elokuva nimellä Mestari ja haastaja. Urheiluelokuvan kuvaukset alkavat tänä syksynä Turussa.

Elokuvan ohjaa Aleksi Salmenperä, joka on tehnyt käsikirjoituksen yhdessä Juha Karvasen kanssa. Salmenperän aiempia ohjauksia ovat muun muassa Miehen työ, Jättiläinen ja Tyhjiö.

”Rakastan elokuvan hahmoja, jotka laittavat kaiken kunnian- ja intohimonsa peliin jonkin niin alkukantaisen kuin juoksun, vuoksi.”, Salmenperä sanoo tiedotteessa.

Kaksi 1920-luvun kestävyysjuoksun menestyjää ottavat yhteen tarinassa, jonka kitka syntyy jatkuvasta kilpailusta.

Paavo Nurmen (1897—1973) roolia esittää Olli Riipinen, joka on aiemmin tehnyt merkittäviä rooleja teatterissa, kuten Kansallisteatterin Julian ja Romeon miespääroolissa vuonna 2018.

Ville Ritolaa (1896—1982) näyttelee Miro Lopperi, joka on tunnetaan muun muassa Aikuiset-sarjan Pesso-hahmona. Lopperi nähdään myös merkittävässä roolissa Jani Volasen tulevassa Munkkivuori-sarjassa.

Elokuvan tuottajat Marko Talli ja Jarkko Hentula Yellow Film & TV -tuotantoyhtiöstä kertovat, että elokuvassa herätetään poikkeuksellisella tavalla vuosisadan takaisia tapahtumia kuten Pariisin ja Amsterdamin olympialaiset.

Elokuvan päärahoittajia ovat Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio, elokuvan levitysyhtiö Scandinavian Film Distribution ja Länsi-Suomen elokuvakomissio. Turun kaupunki ja Suomen Olympiakomitea ovat elokuvan yhteistyökumppaneita.

Paavo Nurmen kotikaupunki Turku on merkittävä tapahtumapaikka elokuvassa.

Elokuva tulee ensi-iltaan elokuva vuonna 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat