Näissä näyttelyissä kannattaa nyt käydä: Viikonlopun suosituksissa muun muassa Kuvataideakatemian kandit ja Robert Kennedyn viimeinen matka

Viikonlopun näyttelyissä pääsee näkemään muun muassa matkoja sukujuurille, värikkäitä lintuja, muistoja junaradan varrelta sekä rei’itettyjä veistoksia.

Mariam Falailehin teoskokonaisuus Kuvataideakatemian kandinäyttelyssä.

16.9. 13:01 | Päivitetty 22.9. 21:32

Kuvataideakatemian kandinäyttelyssä nähdään teoksia 27 kandilta. Tänä vuonna mukana on fantasiasta kasvavaa keramiikkaa, matkoja sukujuurille sekä monipuolisesti tilaan sijoiteltua liikkuvaa kuvaa.

Kandinäyttely 9.10. saakka Kuva/Tilassa, kuvatila. uniarts.fi.

Hypähtelevät värit

Hanna Hyy: Limbo is a place on earth, 2022.

Hanna Hyyn vesi- ja öljyvärimaalauksissa hahmojen ääriviivat hakeutuvat kiiltokuvien kuviolaidoiksi ja täytetyn linnun muotoon. Teokset ovat syntyneet pysähtymisen tunteesta, mutta haastavat katsomaan vilkkaana hypähtelevän värin väliin.

Hanna Hyy 18.9. saakka TM-galleriassa, painters.fi

Matkan varrelta

Theodore Jack: Levittown Pennsylvania, 1968.

Robert Kennedyn ruumista kuljettanut juna keräsi kesällä 1968 tuhansia ihmisiä radan varteen. Hollantilainen taiteilija ja kuraattori Rein Jelle Terpstra etsi vuosikymmeniä myöhemmin radan varrella olleilta ihmisiltä valokuvamuistoja tapahtuneesta. Kennedyn viimeisen matkan ohella kuvat kertovat tarinaa junaa saattavasta kansasta.

Robert F. Kennedyn viimeinen matka 8.1. saakka Valokuvataiteen museossa, valokuvataiteenmuseo.fi

Kotoisia veistoksia

James Prevett, Wall Thing (Khepril), Full Moon & Two Suns, 2022.

James Prevett veistää rei’ittämällä, lajittelemalla ja sommittelemalla. Teokset on valmistettu tutuista arkisista materiaaleista ja mahtuvat kokonsa puolesta kotiin kuin kotiin. Prevettin veistotaide laajenee näyttelyssä myös tekstiksi, kun taiteilija kutsuu kolme kirjoittajaa mukaan prosessiin.

James Prevett 25.9. saakka Galleria Sculptorissa, sculptors.fi

Oikaisu 22.9. kello 21.31: Pääkuvan teoksen on tehnyt Mariam Falaileh, ei Failaleh, kuten kuvatekstissä alun perin virheellisesti luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat