Lyhytdokumentissa 11-vuotiaasta argentiinalaistytöstä valmistellaan karnevaali­kulkueen koristusta, ja piina tuntuu, vaikka surullisimpia hetkiä ei näytetä

Manuel Abramovichin ohjaama Kauneuskuningatar-dokumentti on palkittu lukuisilla elokuvafestivaaleilla.

María Emilia Fracalossia puetaan karnevaalia varten. Kristallikoristeinen päähine painaa monta kiloa.

15.9. 2:00

Jos äiti tietää oitis, millä apteekin tuotteella tyttären päänahan saa puudutettua niin, että tämä kykenee sietämään monikiloisen, kristallikoristeisen päähineen aiheuttaman tuskan, on moni asia mennyt vinoon.

Argentiinalaisen Manuel Abramovichin ohjaamassa, lukuisilla elokuvafestivaaleilla palkitussa lyhytdokumentissa Kauneuskuningatar (2013) seurataan 11-vuotiaan María Emilia Fracalossin elämää, ja ennen kaikkea hänen valmistautumistaan karnevaalikulkueeseen.

Kamera pysyttelee Fracalossin kasvoissa. Vaikka keskenään juttelevia aikuisia tai tapahtumapaikkaa ei juuri näytetä, tunnelman kyllä aistii. Kun tytön olo käy todella tukalaksi, Abramovich kääntää hienovaraisesti kameran katseen takaraivon puolelle. Ystävällistä, vaikka ”kauneuden takia uhrautumisen” koko kuva jääkin näin näkemättä.

Raportoitakoon, että nyt, yhdeksän vuotta dokumentin valmistumisen jälkeen, Fracalossi opiskelee hammaslääketiedettä ja julkaisee Instagramissa kuvia vartalostaan.

Uusi Kino: Kauneuskuningatar, Teema klo 17.00 ja Yle Areena. (K7)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat