Bollywood-musikaalin lemmentuska laahaa

Staattinen lemmentuskan poteminen ja ryhmätanssien vähyys saa kolmituntisen Devdas-elokuvan tuntumaan kolmituntiselta.

Devdas-musikaalin rakastavaisia näyttelevät Aishwarya Rai ja Shah Rukh Khan. Rain elokuvaura lähti liikkeelle hänen voitostaan vuoden 1994 Miss Maailma -kilpailussa. Khan lukeutuu kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin Bollywood-tähtiin.

16.9. 2:00

Musikaali

Devdas ★★

Teema klo 21.00 ja Yle Areena. (K12)

Parhaissa Bollywood-musikaaleissa tarina, musiikki, tanssi, lavastus ja puvustus tukevat toisiaan siten, että elokuvien lähelle kolmea tuntia venyvä kesto lyhenee kuin ihmeen kaupalla.

Mainittua ihmettä ei päästä todistamaan Sanjay Leela Bhansalin ohjauksessa Devdas. Elokuva perustuu Sarat Chandra Chattopadhyayn vuoden 1917 pienoisromaaniin, joka on filmatisoitu jo parikymmentä kertaa. Intiassa kirja on yhtä tunnettu kuin Romeo ja Julia -näytelmä Euroopassa.

Devdas (Shah Rukh Khan) palaa kotiinsa kymmenen vuoden Lontoon-opintomatkalta. Odottamaan on jäänyt naapurintyttö Paro (entinen Miss Maailma Aishwarya Rai). Yllättäen Devdasin äiti ei hyväksy nuorenparin avioliittoa, koska Paron äiti on aikoinaan ollut näyttelijä.

Musikaalin naisten ryhmätanssit onnistuvat, mutta niitä on vähän. Henkistä liikettä hidastaa tunnetilojen pitkällinen poteminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat