Malmöläispoliisien arjesta kertova hieno Ohuella langalla -sarja jatkuu toiselle kaudelle yhtä vahvana

True crimen suosio on tuonut uudenlaista realismia ja tyylilajia myös fiktion puolelle.

Sara (Amanda Jansson) on keskiössä myös sarjan kakkoskaudella.

19.9. 2:00 | Päivitetty 19.9. 10:17

True crime vetää nyt yleisöjä, syystä tai toisesta, ja se on poikinut uudenlaista realismia ja tyylilajia myös puhtaan fiktion puolelle. Ruotsalainen Ohuella langalla on tästä loistava esimerkki viime vuosilta.

Cilla Jackertin kirjoittama sarja kuvaa Malmön kaupungin poliiseja arkisessa työssään, jossa ei yleensä ole mitään hohdokasta, ei aina niin jännitystäkään eikä siitä saa yleisöltä kiitosta eikä kunniaa. Eli todellisuus on aivan päinvastaista kuin poliisisarjoissa perinteisesti kuvataan.

Silti sarja onnistuu luomaan jännitteitä sekä työyhteisön sisälle että poliisin rooliin laajemminkin, ja nyt sarja jatkuu toiselle kaudelle samoin eväin. Kuvaustyyli on lainattu dokumenteista, ja päähenkilöt nähdään hikisinä, sotkuisina, likaisina ja totaalisen uupuneina, työtehtävästä riippuen. Eettiset kysymykset ovat jatkuvasti läsnä.

Poliisien ihmissuhteet pitävät sarjaa koossa, samalla kun työtehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. Kakkoskaudella seurataan edelleen Saran (Amanda Jansson) ja Magnuksen (Oscar Töringe) kipeää romanssia, josta Magnus ei pääse yli. Tiimin pomo Jesse (Per Lasson) iskee silmänsä uuteen tulokkaaseen. Myös Leah (Gizem Erdogan) ja Danijela (Sandra Stojiljkovic) pysyvät mukana.

Malmö on monikulttuurinen kaupunki, ja se saa näkyä sarjassa. Kolme päähenkilöä ovat tosin valkoisia ruotsalaisia.

Hyvä oivallus on poliisin twitter-tili, jonka jupiseva palaute vilisee ruudussa.

Kakkoskausi alkaa suuresta katastrofista, kun tulipalo tuhoaa varastorakennuksen ja paljastaa ihmiskaupan uhreja.

Ohuella langalla, Fem klo 22.00 ja Yle Areena. (K16)

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat