Sex Pistolsin John Lydon tuomitsee rahanteon God Save the Queen -kappaleella

Rääväsuinen monarkian arvostelija toivoo nyt kunnioitusta kuningasperhettä kohtaan.

John Lydon esiintyi Sex Pistolsin paluukiertueella Helsingissä kesällä 2008.

17.9. 14:22

Punkyhtye Sex Pistolsin entinen laulaja John Lydon on ilmoittanut pysyvänsä erossa kaikesta Sex Pistolsin toiminnasta, jolla yritetään saada rahallista hyötyä kuningatar Elisabetin kuolemasta.

Johnny Rottenina tunnettu Lydon kirjoitti tekstin vuonna 1977 julkaistuun punk-klassikkoon God Save the Queen, jossa arvostellaan jyrkästi kuningatarta ja kuningashuonetta. Alkukesästä Lydon kertoi muuttaneensa kantaansa noista ajoista ja sanoi, ettei hän kanna kaunaa kuninkaallista perhettä kohtaan.

Sex Pistolsin single God Save the Queen julkaistiin vuonna 1977.

Tällä viikolla Lydon ilmoitti, että kaikenlaiset pyrkimykset hyötyä kuningattaren kuolemasta ovat mauttomia ja osoittavat kunnioituksen puutetta kuningasperhettä kohtaan.

Pitchforkin haastattelema Sex Pistolsin edustaja ihmettelee mihin Lydon viittaa rahallisen hyödyn tavoittelulla, sillä yhtye ei ole mainostanut eikä julkaissut mitään God Save the Queen -kappaleeseen liittyvää.

Aiemmin tänä vuonna Sex Pistols julkaisi kuningattaren juhlavuoden kunniaksi God Save the Queen -juhlarahan, jossa toistui yhtyeen vanha logo ja kuva nuoresta kuningattaresta, jolle on lisätty hakaneula huuleen.

Sex Pistolsin entiset jäsenet ovat riidelleet viime aikoina myös yhtyeen vanhojen kappaleiden käyttöoikeuksista. Yhtye toimi alun perin vuosina 1975-1978 ja on tehnyt sen jälkeen muutamia lyhyitä paluukiertueita, viimeksi vuonna 2008.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat