Televisio on tänä syksynä täynnä realitya, ja sen kirkkain tähti on Niko Saarinen

Niko Saarisen tv-persoonan ura on ulottunut jo kolmelle vuosikymmenelle, muistuttaa Piritta Räsänen.

20.9. 2:00 | Päivitetty 20.9. 9:59

Viime viikkoina selväksi on tullut ainakin yksi asia: käynnissä on suurin tositelevisiosyksy sitten ajan ennen koronaa.

Ja realitysarjojen joukossa loistaa yksi tähti. Hän on 35-vuotias mediapersoona Niko Saarinen.

Tänä syksynä Saarisen on voinut bongata tv:ssä muun muassa Selviytyjät Suomen Konkarit vastaan tulokkaat -kaudelta sekä erinäisistä hupiohjelmista. Hän on kommentoinut Big Brother -talon tapahtumia ja osallistunut Nelosen uutuusohjelmaan Suorinta reittiä.

Häntä voi myös kuunnella radioaalloilla jokaisena arkiaamuna NRJ-kanavalta.

Syy on selvä: Saarinen on hauska, sanavalmis ja loputtoman rehellinen.

Syksyn parhaimman esiintymisen Saarinen tekee MTV:n uudessa ohjelmassa Sometähtien sinkkuelämää. Sarjassa seurataan Iholla-tyyliin, kuinka Saarinen, laulaja Sini Sabotage, juontaja Esko Eerikäinen sekä kampaamoalan yrittäjä ja somevaikuttaja Henny Harjusola etsivät kesän ajan rakkautta.

Sarja on ollut rakkausrealitysyksyn myönteinen yllättäjä. Siinä ei nähdä tuotantoyhtiön järjestämiä kiusallisia sokkotreffejä tai turhaa pönötystä, vaan esiintymiseen tottuneet julkkikset kuvaavat itse arkeaan ja kertovat kameralle rennosti menneistä suhteistaan, haaveistaan ja deittailuelämästään.

Parhaiten tässä onnistuu tietenkin Niko Saarinen. Yksi kauden koskettavimmista ja samalla yllättävimmistä hetkistä nähdään, kun sometähti pohtii elämäänsä juhannusviikonlopun jälkitunnelmissa:

”Jotenkin tuntuu, että tää kaikki olisi kivempaa, jos mulla olisi se yksi ihminen, jolle jakaa kaikki tää”, Saarinen sanoo ja alkaa itkeä.

”Mä haluan niin paljon normaalin elämän. (– –) Kukaan ei ikinä halua musta muuta kuin valokuvan. Se tuntuu nöyryyttävältä.”

Saarinen tuli tunnetuksi Suomen Big Brotherista vuonna 2008.

Hän vietti talossa 47 päivää mutta raivostui syntymäpäiväjuhlillaan ja heitti toista asukasta viinilasilla. Saarinen poistettiin talosta väkivaltaisen käytöksen vuoksi. Ylen viikonloppuna julkaisemassa henkilöhaastattelussa hän sanoo istuneensa maineensa vankina enemmän kuin elinkautisvangit.

Talon tapahtumia seuranneesta kielteisestä julkisuudesta huolimatta Saarisesta tuli televisiopersoona, jonka ura on ulottunut jo kolmelle vuosikymmenelle. Vuosien aikana Saarisen loistavien sutkautusten lisäksi katsojat ovat saaneet seurata, kuinka hän on kasvanut aikuiseksi.

Siksi Sometähtien sinkkuelämää katsellessa toivoo, että Saarinen löytäisi rakkauden, mutta pysyisi vielä televisiossa niin pitkään kuin mahdollista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat