Steven Spielbergin elokuva sai Toronton elokuvafestivaalien pääpalkinnon, jota pidetään ennusteena Oscar-menestykselle

Steven Spielbergin uutuus The Fabelmans kertoo nuoren pojan kasvutarinan ja on ohjaajan mukaan hänen toistaiseksi henkilökohtaisin elokuvansa.

Steven Spielbergin The Fabelmans kertoo Sammyn (Gabriel LaBelle, keskellä) kasvutarinan. Paul Dano (vas.) näyttelee Sammyn isää ja Michelle Williams (oik.) äitiä.

19.9. 14:55

Menestysohjaaja Steven Spielbergin uusi elokuva The Fabelmans on voittanut Toronton elokuvajuhlien yleisöpalkinnon.

Yleisöpalkintoa on jaettu vuodesta 1978 ja se on elokuvajuhlien pääpalkinto.

Palkintoa on pidetty ennusmerkkinä mahdolliselle Oscar-menestykselle. Aikaisempina vuosina sama palkinto on jaettu esimerkiksi Nomadland-elokuvalle, joka nappasi sittemmin sekä parhaan elokuvan että parhaan ohjauksen Oscar-palkinnot.

Spielbergin uutuus sai yleisöltä raikuvat suosionosoituksen maailman ensi-illassaan Torontossa.

Spielberg kiitteli elokuvan lämmintä vastaanottoa. Ohjaaja kertoi tiedotteessaan, että osittain omaelämäkerrallinen elokuva on hänelle toistaiseksi henkilökohtaisin.

The Fabelmans kertoo nuoren pojan Sammyn kasvutarinan Yhdysvaltain Arizonassa. Keskiössä ovat vanhempien vaikea avioliitto, juutalaisvastaisuuteen liittyvä kiusaaminen sekä Sammyn varhaiset yritykset ohjata pienen budjetin elokuvia nuoruuden ystäviensä kanssa.

Elokuvassa Sammya näyttelee Gabriel LaBelle ja tämän vanhempia Paul Dano sekä Michelle Williams.

Spielberg on tähän mennessä kerännyt elokuvillaan yhteensä 19 Oscar-ehdokkuutta. Hänen odotetaan kasvattavan lukua tulevan vuoden gaalassa.

Elokuvan Suomen ensi-ilta ei toistaiseksi ole tiedossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat