Valtavan odotetun Grand Theft Auto VI -pelin keskeneräistä materiaalia vuodettiin väitetysti julki kymmenien videoiden verran

Vuotaja ilmoitti teostaan Grand Theft Auto -pelien virallisella foorumilla, GTAForumsilla. Hän ilmoittaa haluavansa ”neuvotella sopimuksen” pelin kehittäjän Rockstar Gamesin tai sen emoyhtiön Take-Two Interactiven kanssa.

Grand Theft Auto on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä videopelisarjoista.

19.9. 16:51

Videopelimaailmaa kuohuttaa parhaillaan tapaus, jossa valtavan odotetun Grand Theft Auto VI -pelin materiaalia on väitetysti vuodettu julki.

Anonyymi hakkeri julkaisi sunnuntaina kymmeniä videoita, joiden väittää olevan peräisin keskeneräisestä GTA VI:stä. Videoissa pelihahmo liikkuu eri puolilla avointa pelimaailmaa, niissä näkyy pelisarjalle tyypillisiä ammuskelukohtia ja autolla ajoa. Monissa videoissa näkyy pelin koodia.

Vuotaja ilmoitti teostaan Grand Theft Auto -pelien virallisella foorumilla, GTAForumsilla. Viestissä hän sanoo pystyvänsä julkaisemaan lisääkin materiaalia, esimerkiksi pelin lähdekoodin. Hän ilmoittaa haluavansa ”neuvotella sopimuksen” pelin kehittäjän Rockstar Gamesin tai sen emoyhtiön Take-Two Interactiven kanssa.

Asiasta uutisoivat lukuisat pelimediat kuten Kotaku sekä esimerkiksi uutistoimistot Bloomberg ja Reuters.

Bloombergin mukaan sen lähteet ovat vahvistaneet, että vuodetut pelivideot ovat aitoja. Rockstar Games ja Take-Two Interactive eivät toistaiseksi ole kommentoineet asiaa medioille. GTAForumsin ylläpito on lisännyt foorumille ilmoituksen, jossa pyydetään käyttäjiä olemaan jakamatta tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia tai linkkejä sellaiseen.

Finanssipalveluyhtiö Jefferies kuvailee Reutersin mukaan vuotoa PR-katastrofiksi ja mahdolliseksi takaiskuksi koko pelin kehitykselle, mikäli esimerkiksi sen lähdekoodi päätyy julki.

Take-Two Interactiven osakkeet laskivat kuudella prosentilla maanantaina sen jälkeen, kun vuodosta oli uutisoitu.

Grand Theft Auto -pelit ovat laajoja avoimen maailman toimintapelejä. Ne sijoittuvat tosielämän amerikkalaiskaupunkeja jäljitteleviin ympäristöihin, monipolviset tarinat kertovat järjestäytyneestä rikollisuudesta. GTA on yksi maailman suosituimmista pelisarjoista. Pelkästään sen viimeisin osa Grand Theft Auto V on yltänyt yli 165 miljoonan kappaleen myynteihin ja tuottanut miljardeja euroja.

Odotukset lähes kymmenen vuotta työstettyä kuudetta Grand Theft Autoa kohtaan ovat sen mukaiset. Reutersin mukaan Bank of America -pankin (BofA) globaali tutkimusyksikkö arvioi GTA VI:n tuottavan noin 3,5 miljardin euron tuotot heti julkaisun jälkeen.

GTA VI:n julkaisuajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa. Bloombergin lähteet arvioivat pelin olevan julkaisuvalmis aikaisintaan kahden vuoden päästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat