Vesa-Matti Loirin hautajaisissa kuultiin vainajan oma, yllättävä laulutoive

Näyttelijä Vesa-Matti Loirin siunaustilaisuudessa esiintyivät Samuli Edelmann ja Jenni Vartiainen.

Taiteilija Vesa-Matti Loirin arkku saapuu siunaustilaisuuteen Helsingissä Johanneksenkirkkoon. Arkun edessä vihreässä asussa Loirin ja Stina Toljanderin poika Sampo.

20.9. 15:03 | Päivitetty 20.9. 17:09

Näyttelijä Vesa-Matti Loiri siunattiin tiistaina Johanneksenkirkossa Helsingissä. Kello 15 alkanut siunaustilaisuus käynnistyi Duke Ellingtonin kappaleella In A Sentimental Mood. Siunaustilaisuuden urkurina toimi pianisti, säveltäjä ja kapellimestari Olli Ahvenlahti, joka on Loirin pitkäaikainen ystävä ja työtoveri.

Heti tämän jälkeen Loirin näyttelijäkollega ja ystävä Esko Salminen esitti Prosperon monologin William Shakespearin näytelmästä Myrsky.

Kukkatervehdysten vuoro koitti heti sen jälkeen, kun oli kuultu Cantores Minoresin favoriittiryhmän esittämä Andrew Lloyd Webberin sävellys Pie Jesu.

Loirin pojan Ukko Loirin toivomuksesta siunaustilaisuudessa kuultiin Matti Jurvan säveltämä, Loirinkin usein versioima kappale Väliaikainen, jonka esittivät saksofonisti Jukka Perko sekä vibrafonisti Severi Pyysalo.

Tämän jälkeen vuorossa oli siunaus, jonka toimitti piispa Teemu Laajasalo.

Siunaustilaisuuden jälkeen oli laulaja Jenni Vartiaisen vuoro. Hän lauloi Ave Marian pianisti Lenni-Kalle Taipaleen säestämänä.

Myös Vesa-Matti Loirilla oli toiveita siunaustilaisuuden sisältöön. Hän oli toivonut hyvän ystävänsä, laulaja Samuli Edelmannin esittävän tilaisuudessa kappaleen Peggy.

Jarmo Nikun ja Hectorin tekemä letkeä reggaepoljentoinen kappale oli Samuli Edelmannin ponnahduslauta uralleen 1990-luvun alussa ja on edelleenkin hänen tunnetuimpia hittejään.

Edelmannin esityksen vuoro tuli aivan tilaisuudessa lopussa Isän meidän -rukouksen ja Herran siunauksen jälkeen. Kappaleen säestivät pianisti Matti Paatelma ja saksofonisti Jukka Perko.

Tilaisuus päättyi saattosoittoon, joka oli Eino Leinon Nocturne. Leinon runon tulkinta on yksi Vesa-Matti Loirin tunnetuimpia ja suosituimpia kappaleita.

HS seurasi siunaustilaisuutta Helsingin Johanneksenkirkossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat