Wau-arkkitehtuurista tuttu kodinrakennusohjelma Grand Designs sai Suomi-versionsa – Se käynnistyy melko maltillisesti

Avausjaksossa ollaan kesämökkityömaalla Padasjoella.

Olli-Pekka ja Sami rakennuttavat kesämökin järvimaisemiin.

22.9. 2:00

Talonrakennus ja remontointi ovat pitkään olleet realitysarjojen kovaa ydintä. Genren suureellisin tapaus lienee vuodesta 1999 pyörinyt, Kevin McCloudin juontama brittiformaatti Grand Designs.

Jo sarjan nimi tekee pesäeroa erilaisiin remppa- ja pesänrakennusohjelmiin. Grand Designs keskittyy suuriin ja linjakkaisiin projekteihin, jotka valmistuessaan ovat – ainakin rakennuttajiensa toiveissa – suorastaan taideteoksia ja maamerkkejä. Myös hintalappu on sen mukainen.

Eron huomaa siinäkin, että siinä missä sisarohjelmissa keskitytään toimiviin pohjaratkaisuihin, kuraeteisiin ja kivoihin sisustusideoihin, Grand Designissa puhutaan enemmän arkkitehtuurista.

Kansainvälisesti suosittu ohjelma saa nyt viisiosaisen Suomi-versionsa, jota juontaa arkkitehti Samppa Lappalainen. Överiys on yksi osa formaatin viehätyksestä, ja sitä tietysti havitellaan myös nyt.

Avausjaksossa lähtötilanne on silti vielä suomalaisittain jotenkuten nieltävissä: Sami ja Olli-Pekka rakennuttavat Padasjoelle kesämökin, järvimaisemiin, kuinkas muuten. Mutta koska mittakaavan on oltava leuat loksauttava, ei mikä tahansa tule hirsitölli tule kysymykseen.

Grand Designissa ei kuitenkaan pienestä hätkähdetä. Mökkiunelmansa toteuttavan pariskunnan ilmekään ei värähdä, kun budjetti paisuu seuraavalle sadalletuhannelle.

Talofantasiaan imaistu katsojakin nyökyttelee hiljaa mielessään: laatu maksaa, pulliaiset.

Grand Designs Suomi, MTV3 klo 21.00 ja MTV-katsomo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat