Belle Gibson väitti kukistaneensa syövän ruokavaliolla – Fanit kertovat tv-dokumentissa, miten tulivat imetyksi mukaan vaaralliseen somevedätykseen

Gibson itse ei ole suostunut haastatteluun.

Belle Gibson esiintyi 60 minutes -ohjelmassa 2015, jolloin hänen somehuijauksensa nousi uutiseksi Suomessakin. Kuvakaappaus Youtube-videosta.

22.9. 2:00

Australialainen Belle Gibson valehteli vuonna 2013, että hänellä oli ollut parantumaton aivokasvain viiden vuoden ajan. Kemoterapia ei ollut auttanut mutta terveellinen ruokavalio oli. Kauniiden valokuvien ja ravintosovelluksen tukemana Instagram-julkisuus oli taattu, ja Gibson alkoi kerätä seuraajiltaan lahjoituksia hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Tavallisessa, mutta väistämättä opettavaisessa tv-dokumentissa Vaarallinen somevaikuttaja (2021) käydään läpi Gibsonin huijariura kolmen entisen fanin ja asiaa penkoneen toimittajan näkökulmasta. Gibson itse ei ole suostunut haastatteluun, eikä myöskään jättiläiskustantamo Penguin tai teknojätti Apple, jotka molemmat hyppäsivät menestyskelkkaan taustoja tarkistamatta.

Yhden haastatellun mukaan sellaisiakin seuraajia oli, jotka Gibsonia uskottuaan luopuivat syöpähoidoista kohtalokkain seurauksin, mutta todisteita tästä ei esitetä.

Vaarallinen somevaikuttaja, TV2 klo 22.50 ja Yle Areena.

Lue lisää: Nuorta naista epäillään härskistä jättihuijauksesta – uskotteli aivosyövän kukistuneen ruokavaliolla

Lue lisää: Suositun terveysblogin pitäjälle satojen tuhansien eurojen sakot – syöpädiagnoosi ja ihmeparantuminen ruokavaliolla olivatkin sepitettä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat