Yö-yhtyeen Olli Lindholmin puusta veistetty näköispatsas jakaa mielipiteitä – Tällainen se on

Pomarkkuun pystytetyn Olli Lindholmin puisen näköispatsaan on tehnyt alaveteliläinen moottorisahataiteilija Ulla Haglund.

Olli Lindholmin näköispatsas paljastettiin Pomarkussa perjantaina.

25.9. 11:28

Yö-yhtyeen edesmenneen laulajan Olli Lindholmin kunniaksi ja muistoksi pystytetty näköispatsas paljastettiin viime perjantaina Pomarkussa. Puisen patsaan on tehnyt alaveteliläinen moottorisahataiteilija Ulla Haglund. Moottorisahalla veiston SM-kisoissakin menestynyt Haglund kertoi muistomerkin julkistustilaisuudessa viimeistelleensä työnsä käsitaltoilla, veistoraudoilla ja hiomakoneella.

Näköispatsas on esikuvansa kokoinen ja esittää Lindholmia laulamassa tutussa haara-asennossa.

Vuonna 2019 sairauskohtaukseen kuolleen Lindholmin näköispatsas on jakanut runsaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan esimerkiksi Twitterissä. Osa ihmisistä pitää sitä hyvinkin Lindholmin näköisenä, osan mielestä patsas kuuluisi pikemminkin Mikkeliin vahakabinettiin.

Patsas on sijoitettu Pomarkun taidepuistoon lähelle Lindholmin Pomarkun-kotia, jossa hän lapsena asui, kertoo Satakunnan kansa. Lindholm on myös haudattu Pomarkkuun.

Muistomerkin paljastivat patsashankkeen pomarkkulainen puuhamies ja Yö-yhtyeen fani Markus Myllymäki sekä Lindholmin eno Raimo Jokisalo.

Puisen näköispatsaan on tehnyt moottorisahataiteilija Ulla Haglund.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat