Asta Leppä ja surujen Suomi -podcastissa puhutaan avoimesti ongelmista ja rakentavasti niiden syistä

Tällainen suora ja luottavainen puhe henkilökohtaisista ongelmista on harvinaista.

Asta Leppä paneutuu podcastissaan surujen Suomeen.

29.9. 2:00 | Päivitetty 29.9. 13:46

”Minulla on kaksisuuntainen mielialahäiriö”, Mikael Söderström toteaa Asta Lepän haastattelussa.

Yhtä avoin on myös toimittaja itse, aivan kuin edellisessä Köyhä Suomi -sarjassaan. Hän kertoo diagnooseistaan, syömishäiriöstään, menetyksistään...

Tällainen suora ja luottavainen puhe henkilökohtaisista ongelmista on harvinaista. Ongelmat eivät ole. Jopa joka neljäs suomalainen on joskus kärsinyt mielenterveysongelmista, joka kuudennella naisella on syömiseen liittyviä ongelmia. Täällä kiusataan ja raadetaan tai ryypätään itsensä hengiltä.

Asta Leppä ja surujen Suomi ei ole pelkkää avoimuutta, vaan siinä etsitään myös ratkaisuja asiantuntijahaastateltavien kanssa. Luvassa on provosoimatonta yhteiskuntakritiikkiä: miksi rikkaassa ja maailman onnellisimmaksi rankatussa maassa ei saa apua?

Mutta vielä antoisampaa on sarjan kritiikki asenteita ja kulttuuria kohtaan. Yksilö-, työ- ja kulutuskeskeisyys, kiire, yleiset ihanteet... Osalle meistä ne kasaavat liikaa paineita.

Asta Leppä ja surujen Suomi, Yle Areena. Oikaisu 29.9.2022 klo 13.45: Lisätty tekstiin Mikael Söderströmin sukunimi ja poistettu virheellinen maininta, että hän ei esiintyisi haastattelussa omalla nimellään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat