Gangsta’s Paradise -kappaleesta tunnettu räppäri Coolio on kuollut

Muusikon virallista kuolinsyytä ei ole vielä julkistettu.

Muusikon managerin mukaan Coolio saattoi kuolla sydänkohtaukseen.

29.9. 5:17

Räppäri Coolio kuoli keskiviikkona 28. syyskuuta 59-vuotiaana, NBC Los Angeles kertoi keskiviikkona viitaten muusikon managerin Jarez Poseyn lausuntoon. Hän oli syntynyt 1. elokuuta 1963.

Posey sanoi, että Coolio, oikealta nimeltään Artis Leon Ivey Jr., saattoi kuolla sydänkohtaukseen. Virallista kuolinsyytä ei ole vielä julkistettu, uutistoimisto Reuters kertoi.

Räppäri kuoli Los Angelesissa, kertoi ensimmäisenä viihdesivusto TMZ. Hän oli parhaillaan kiertueella toisten 90-luvun tähtien, kuten Vanilla Icen ja Young MC:n, kanssa.

Pennsylvaniassa syntynyt Coolio vietti suurimman osan elämästään Comptonissa Kaliforniassa, jossa hän aloitti uransa 1980-luvun lopulla.

Coolio tunnettiin parhaiten vuoden 1995 kappaleestaan Gangsta’s Paradise, joka soi Michelle Pfeifferin tähdittämässä elokuvassa Dangerous Minds. Kappale lainaa Stevie Wonderin vuoden 1976 Pastime Paradisea, ja siitä tuli nopeasti yksi kaikkien aikojen kuunnelluimmista rap-kappaleista.

Gangsta's Paradisea myytiin miljoonia kappaleita ympäri maailman, minkä lisäksi se oli hittilistojen kärjessä 16 maassa ja valikoitui Billboardin vuoden 1995 kärkikappaleeksi. Spotifyssa sillä on yli miljardi kuuntelukertaa.

Coolio sai seuraavan vuoden Grammy-palkintogaalassa parhaan sooloesityksen palkinnon räpin saralla.

Brittiläisen Voice-lehden haastattelussa yli vuosikymmen hitin julkaisun jälkeen Coolio sanoi, ettei hänellä ollut aavistustakaan, että Gangsta’s Paradise jatkaisi elämäänsä vuosien ajan.

”Minä en kirjoittanut Gangsta’s Paradisea – se kirjoitti minut. Se oli oma kokonaisuutensa henkien keskuudessa ja etsi tietä maailmaan, ja se valitsi minut välineekseen”, hän kuvaili.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat