Pedro Almodovarin versio Cocteaun Ihmisen ääni -näytelmästä on tutun tyylitelty, jopa keinotekoinen

Pääosassa on Tilda Swinton.

Ihmisen ääni on Tilda Swintonin.

30.9. 2:00

Espanjalainen Pedro Almodovar, yksi maailman arvostetuimmista ohjaajista, teki ensimmäisen englanninkielisen elokuvansa Ihmisen ääni (2020) Jean Cocteaun näytelmän pohjalta.

Tilda Swintonin näyttelemä nainen purkaa mieltään puhelimessa miehelle, joka on jättämässä hänet. Miestä ei kuulla. Puolen tunnin lyhärissä ei ole juuri muuta kuin monologi.

Swinton puhuu huoneistossa, joka paljastuu lavasteeksi jo varhain. Kirkas värimaailma on tuttu monista Almodovarin pitkistä elokuvista.

Lyhäri on tyylitelty, jopa keinotekoinen harjoitelma, jonka oli tarkoitus pohjustaa Almodovarin ja Swintonin yhteistyötä niin ikään englanninkielisessä pitkässä elokuvassa. Sen piti perustua Lucia Berlinin novellikokoelmaan Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia.

Alkuvuodesta kuultiin, että pitkän elokuvan pääroolin tekee Cate Blanchett, ja äskettäin uutisoitiin, että Almodovar on luopunut sen ohjaamisesta. Tiettävästi hän on yhä aikeissa ohjata toisen englanninkielisen lyhärin. Strange Way of Life olisi länkkäri, jossa näyttelee Ethan Hawke.

Ihmisen ääni, Teema klo 21.00 ja Areena. (K12) Ihmisen ääni -näytelmä Kansallisteatterissa, Teema la klo 23.55 ja Areena. (K12)

Lue lisää: Terhi Panula tekee tiiviin ja intensiivisen roolin onnettomana ja jätettynä naisena

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat