Angelina Jolie syyttää entistä puolisoaan Brad Pittiä pahoin­pitelystä

Entinen pariskunta on ollut pitkään riidoissa avioliittonsa, kuuden lapsensa huoltajuuden sekä yhteisen omaisuutensa tiimoilta.

Väitetyn pahoinpitelyn sanotaan tapahtuneen vuonna 2016 pariskunnan matkatessa lastensa kanssa yksityiskoneessa Yhdysvalloista Ranskaan. Arkistokuva vuodelta 2014.

5.10. 6:32 | Päivitetty 5.10. 18:29

Yhdysvaltalainen näyttelijä Angelina Jolie syyttää entisen puolisonsa näyttelijä Brad Pittin pahoinpidelleen häntä ja pariskunnan lapsia. Jolie esittää syytöksensä tiistaina tuomioistuimelle jätetyissä asiakirjoissa.

Väitetyn pahoinpitelyn sanotaan tapahtuneen vuonna 2016 pariskunnan matkatessa lastensa kanssa yksityiskoneessa Yhdysvalloista Ranskaan.

Jolie syyttää Pittin lyöneen yhtä kaksikon lapsista kasvoihin ja kuristaneen toista kesken pariskunnan riitelyn. Lisäksi Pittin sanotaan tarranneen Jolien päähän ja ravistelleen tätä.

Entinen pariskunta on ollut pitkään riidoissa avioliittonsa, kuuden lapsensa huoltajuuden sekä yhteisen omaisuutensa tiimoilta. Lapsista kolme on biologisia ja kolme adoptoituja.

Los Angelesin tuomioistuimelle jätetyssä asiakirjassa väitetään, että Pitt yritti asettaa Jolien viinitilaosuuden myynnin ehdoksi salassapitosopimusta, joka olisi estänyt Jolieta keskustelemasta julkisesti ”Pittin fyysisestä ja henkisestä pahoinpitelystä Jolieta ja heidän lapsiaan kohtaan”, uutistoimisto Reuters kertoo.

Jolie sanoi myös, että Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutki lennon tapahtumia ja ”tuli lopputulokseen, että hallituksella oli todennäköinen syy syyttää Pittiä liittovaltiotason rikoksesta”.

Pittiä vastaan ei koskaan nostettu syytteitä. Jolie haki avioeroa muutama päivä lennon jälkeen.

FBI:n tiedottaja ei vastannut heti Reutersin kommenttipyyntöön.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Pitt kiistää syytökset.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat