Alec Baldwin sopi siviili­kanteen ampumansa kuvaajan perheen kanssa

Näyttelijä Alec Baldwin sopi siviilikanteen Rust-elokuvan harjoitustilanteessa tapahtuneesta kuolemantapauksesta.

Rust-elokuvan kuvauspaikalla ammutuksi tulleelle Halyna Hutchinsille pidettiin muistotilaisuus Albuquerquessa 23. lokakuuta 2021.

5.10. 21:03

Yhdysvaltalainen näyttelijä Alec Baldwin on sopinut siviilikanteen vahingossa viime vuoden lokakuussa ampumansa kuvaajan perheen kanssa.

Baldwin oli harjoittelemassa kohtausta Rust-elokuvan kuvauksissa. Hänellä oli käsiase, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Aseessa oli kuitenkin oikea luoti, ja Baldwin ampui 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin sekä haavoitti ohjaaja Joel Souzaa.

”Koko tämän vaikean prosessin ajan kaikki ovat erityisesti halunneet toimia tavalla, joka olisi paras Halynan pojalle”, Baldwin kirjoitti kertoessaan sovusta Instagramissa.

Yksityiskohtia ei kerrottu sopimuksesta, joka koskee myös elokuvan tuotanto­yhtiötä.

Rust-elokuvan kuvauksia on määrä jatkaa tammikuussa. Hutchinsin lesken Matthew Hutchinsin on määrä toimia yhtenä elokuvan tuottajista.

Tapauksen tiimoilta on nostettu muitakin siviilikanteita. Viranomaiset eivät ole myöskään sulkeneet pois mahdollisuutta syytteiden nostamisesta Baldwinia ja muita asianosaisiksi katsottuja vastaan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat