Euroviisut järjestetään ensi vuonna Liverpoolissa

Britannia ei voittanut tämän vuoden Euroviisuja, mutta se valikoitui Euroviisujen isäntämaaksi, koska voittajamaa Ukrainassa on käynnissä sota.

Ukrainaa edustanut Kalush Orchestra voitti tämän vuoden Euroviisut Italian Torinossa toukokuussa.

7.10. 21:30 | Päivitetty 7.10. 21:48

Ensi vuoden Euroviisut järjestetään Liverpoolissa Luoteis-Englannissa, tiedottaa Euroviisujen virallinen sivusto.

Britannia ei voittanut tämän vuoden Euroviisuja, mutta se valikoitui Euroviisujen isäntämaaksi, koska voittajamaa Ukrainassa on käynnissä sota. Britannian edustaja Sam Ryder tuli tämän vuoden kisassa toiseksi.

Viisufinaali järjestetään Liverpoolin areenalla eli M&S Bank -areenalla 13. toukokuuta 2023. Semifinaalit järjestetään 9. ja 11. toukokuuta. Areenalle mahtuu 11 000 katsojaa.

Euroopan yleisradiounioni EBU ja Britannian yleisradioyhtiö BBC suunnittelevat Euroviisut Ukrainan yleisradioyhtiön kanssa, Euroviisut kertoo tiedotteessaan.

Kisaisännyydestä kilpaili loppumetreillä Liverpoolin kanssa Skotlannin Glasgow. Euroviisujen tiedotteen mukaan Liverpoolilla on muun muassa tapahtumaan sopiva infrastruktuuri.

”Liverpoolin kaupunki on synonyymi musiikille, ja Liverpoolin areena ylittää kaikki vaatimukset, joita on tällaisen tapahtuman järjestämiseen. Olemme olleet erittäin vaikuttuneita kaupungin osoittamasta innostuksesta kisoihin ja heidän ideoistaan siitä, miten Ukraina ja viime kisojen voittajat saadaan kaiken keskipisteeseen kisoissa”, Euroviisujen ruotsalaisjohtaja Martin Österdahl sanoo tiedotteessa.

Britannia on isännöinyt Euroviisuja aiemmin kahdeksan kertaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat