Näihin näyttelyihin kannattaa mennä viikonloppuna

Tm-galleriaassa voi ihastella maalauksia, joissa vietetään hermolomaa kylpyammeessa, vinkkaa kriitikko Sanna Lipponen.

Anna-Stiina Korhonen: Purgatorio (öljy levylle, 2022).

21.10. 12:49

Anna-Stiina Korhosen lähestymistapa hermoloman teemaan on lämmin ja täynnä kuplivaa kapinaa. Maalauksissa otetaan vaahtokylpyjä tassuammeessa, syödään pitsaa ja juodaan cocktaileja. Sarvipäinen hahmo saattaa vaania taustalla tai sitten istahtaa kirkkaassa päivänvalossa kaveriksi viltille noppaa heittämään.

Anna-Stiina Korhonen: Hermoloma 30.10. saakka Tm-galleriassa, painters.fi/tmgalleria/

Camilla Vuorenmaa: How many years have I been floating out there (maalaus ja kaiverrus puulle, 2022.

Hyperunesta heränneenä

Prinsessa Leia, Alienin Ellen Ripley ja Terminaattorin Sarah Connor – Camilla Vuorenmaa ammentaa lapsuutensa elokuvasankareista. Reliefimäiselle puupohjalle maalatut teokset kiehtovat ja kiertyvät nyt myös aiempaa enemmän kohti abstraktia. Kokonaisuus sekä hengittää että hengästyttää.

Camilla Vuorenmaa: I promised to come back for her birthday 13.11. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com

Penelope Umbrico: Used Same White Ceramic Cats / eBay, (2014-2022)

Posliinikissoja netistä

Penelope Umbricon installaatioissa vilisevät valokuvat käytetyistä patjoista posliinikissoihin. Netin eri alustoilta Ebaystä Tori.fi:hin poimitut tuotekuvat ovat kömpelöitä, hellyttäviä ja yllättävän moniulotteisia: niihin tallentuu esineiden lisäksi ajan ja arjen kuvaa, teknologian kehitystä sekä joskus myös kameransa kanssa kiemurteleva kuvaaja.

Penelope Umbrico: Myydään kuvan mukaisessa kunnossa 5.2.2023 saakka Valokuvataiteen museo K1:dessä, valokuvataiteenmuseo.fi

Camilla Edström Ödemark: Chamber Plague I-XIII (betoni ja lahonnut, petsattu koivu, 2022).

Puisia suolia ja huokoisia kehoja

Camilla Edström Ödemark käsittelee veistoksissaan ihmiskehon anatomiaa ja autonomiaa – kehojen huokoisuutta ja limittymistä toisiinsa. Puu hakeutuu suoliston muotoon, hampaat kasvavat puun pinnasta. Materiaalit ovat keskeisessä roolissa myös samaan aikaan esillä olevissa Ville Mäkikoskelan pelkistetyissä kiviveistoksissa.

Camilla Edström Ödemark: Transformers 23.10. saakka Galleria Sculptorissa, sculptors.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat