Tiktokissa alkava projekti haluaa mullistaa musiikin tekemisen ja tarjoaa artisteille huipputuottajien kappaleita

Uusi StemDrop-musiikkialusta etsii uusia artisteja sosiaalisen median avulla. Mukana on tunnettu kykyjenetsijä Simon Cowell.

Simon Cowell tunnetaan useiden televisioformaattien takaa, mutta nyt hän siirtää katseensa Tiktokiin.

19.10. 11:49

Tunnettu kykyjenetsijä ja televisiotuottaja Simon Cowell on tehnyt paluun, mutta ajan hengen mukaisesti viihdealan kultasormen katse on kiinnittynyt television sijaan sosiaaliseen mediaan, tarkemmin sanottuna Tiktokiin.

Cowell tunnetaan useiden kansainvälisten televisioformaattien, esimerkiksi Talentin, X Factorin ja Idolsin, luojana. Sarjojen yksi yhteinen nimittäjä on ollut, että niistä on etsitty uusia lahjakkaita artisteja musiikkiteollisuuden palvelukseen.

Nyt tv-veteraani on tajunnut, että tässä ajassa Tiktok on paljon tehokkaampi väline uusien kykyjen löytämiseen.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Cowellin Syco Entertainment -yhtiö on aloittanut Tiktokin, Samsungin ja Universalin Music Groupin kanssa projektin, jonka ideana on antaa artisteille mahdollisuus esittää kuuluisien tuottajien uusia, vielä nimeämättömiä kappaleita ja miksata niistä omanlaisiaan.

Kappaleet tulevat saataville uudelle StemDrop-musiikkialustalle, joka julkaistaan 26. lokakuuta. Kappaleen saatuaan artisti voi ottaa kappaleesta elementtejä ja muuttaa niitä mieleisekseen, hän voi esimerkiksi muuttaa tempoa tai vaihtaa kokonaan tyylilajia.

Sitten hän jakaa aikaansaannoksensa maailmanlaajuiselle yleisölle Tiktokissa.

Joukko ”maailmanlaajuisiksi lähettiläiksi” nimettyjä muusikoita ja Tiktok-tähtiä isännöi päivittäistä musiikkisisältöä StemDropin Tiktok-kanavalla. Lähettiläät ovat amerikkalainen Tiktok-tähti Ari Elkins, norjalainen laulaja-lauluntekijä Astrid S ja englantilainen Youtube- ja Tiktok-tähti Your Boy Moyo.

Samsungin ja Tiktokin yhdessä kehittelemän, kaikille avoimen StemDropin ideana on kutsua sosiaalisen median muusikot tekemään uutta musiikkia ja houkutella kykyjenetsijät löytämään heidät. Mutta toisin kuin Cowellin muissa projekteissa, levysopimusta ei tässä tapauksessa taata. Tarkoituksena on antaa muusikoille vain etumatkaa urallaan.

Ensimmäisen julkaistavan kappaleen on kirjoittanut tiiminsä kanssa ruotsalainen levytuottaja Max Martin. Viisinkertainen Grammy-voittaja on työskennellyt nimekkäiden artistien kuten Britney Spearsin, Bon Jovin , The Weekndin ja Taylor Swiftin kanssa.

Martinin tiimi julkaisee 60 sekunnin pätkän uudesta singlestään, minkä jälkeen kappale on mahdollista ottaa itselleen miksattavaksi.

Cowellin mukaan hän siirsi katseensa pois televisiosta sen jälkeen, kun Tiktokin suosio nousi.

Cowell esitti ideansa Martinille, ja pian molemmat innostuivat ajatuksesta kirjoittaa kappale Tiktok-yhteisölle sen sijaan että se annettaisiin jo tunnetuille artisteille, esimerkiksi Ariana Grandelle tai The Weekndille.

StemDropiin on määrä tulla uusi kappale noin kymmenen viikon välein. Cowell ei ole kertonut, keitä muita lauluntekijöitä projektissa on mukana.

Projektin lanseeraajat uskovat, että se voi määritellä musiikin luomisen kokonaan uudelleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat