Norjalainen veijaritarina lainaa päähenkilökseen Jo Nesbøn kuulun romaanihahmon

Headhunters-sarjassa kuvitellaan, millainen Jo Nesbøn luoma taidevaras Roger Brown oli ennen hänestä kertovaa Kukkulan kuningas -kirjaa.

Yli varojensa elävä Roger Brown (Axel Bøyum) keksii, että elämää voisi rahoittaa röyhkeällä taidevarkaudella. Siihen sisältyy kyllä riskinsä.

24.10. 2:00

Rikosromaaneistaan tunnettu Jo Nesbø on myyntimäärillä mitattuna Norjan menestynein ja kansainvälisin kirjailija, kahdellakymmenellä käännöksellään tunnettu myös Suomessa.

Nesbø on kuitenkin vältellyt dekkareittensa audiovisuaalisia tulkintoja: ainoat ovat teatterielokuvat Headhunters (2011) ja Lumiukko (2017), joista edellinen oli yli puolella miljoonalla katsojalla vuoden 2011 suosituin kotimainen elokuva Norjassa.

Kuusiosainen Headhunters (2022) on toisten tekijöiden sepittämä kuvitelma Nesbøn Kukkulan kuningas -romaanin päähahmon vaiheista ennen kirjaa ja siitä tehtyä elokuvaa.

Tästä alkaa se Roger Brownin (Axel Bøyum) valheellinen kierre työntekijöitä etsivänä kunnianhimoisena headhunterina, joka päätyy rahoittamaan tuhlailevaa elämäntyyliä röyhkeillä taidevarkauksilla. Niitä hän toteuttaa oslolaisessa vartioliikkeessä työskentelevän junttimaisen Oven (Mikkel Bratt Silset) avulla.

Rolf-Magne G. Andersenin ja ohjaaja Geir Henning Hoplandin kirjoittama Headhunters-sarja on viihdyttäväksi viritetty, runsaasti mustaa huumoria sisältävä veijaritarina. Mukana on useita uusia karikatyyrimäisiä hahmoja: poliiseja, palkkamurhaajia, postityöntekijöitä.

Ytimessä on silti lyhyenlännän, alemmuudentuntoisen ja työläistaustaansa peittelevän Brownin kehitystarina, johon kolmekymppinen Axel Bøyum eläytyy uskottavasti virnistellen.

Headhunters, C More.

Roger Brown saa peräänsä salaperäisen englantilaisen palkkamurhaajan Kellyn (Dominique Tipper).

Huumoria sarjaan tuovat muun muassa postinjakajat Per (Terje Strømdahl, vas.) ja Terje (Stig R. Amdam), jotka etsivät oudosti kadonnutta työtoveriaan – koska tämän kohtalo ei tunnu kiinnostavan poliisia lainkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat