Esko Salminen jättäytyi pois Helsingin kaupungin­teatterin Fannysta ja Alexanderista

Legendaksi uransa aikana kasvanut Esko Salminen, 82, joutui jättäytymään pois Paavo Westerbergin Bergman-sovituksesta.

Paavo Westerbergin ohjaama Fanny ja Alexander saa ensi-iltansa 17. marraskuuta Helsingin kaupunginteatterissa. Alun perin mukana ollut Esko Salminen (oik.) ei näyttelekään esityksessä.

27.10. 12:07

Vielä elokuussa Helsingin kaupunginteatterista tiedotettiin, että marraskuussa ensi-iltansa saavan Fannyn ja Alexanderin näyttelijäjoukossa on mukana Esko Salminen.

Nyt lokakuussa tilanne on kuitenkin toinen. Esko Salmisen nimi ei ole enää mukana nimekkäässä listassa Elena Leeven, Eero Ahon, Olavi Uusivirran ja muiden kanssa.

Se, että koronapandemia siirsi tuotantoa kahdella vuodella, on osaltaan vaikuttanut asiaan, kertoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Kun tuotannon harjoitus- ja esitysaikataulut ovat kaikki muuttuneet, tuli niistä liian haastavat Eskon aikatauluille ja voimavaroille.”

Fannyn ja Alexanderin uudessa mainoskuvassa Esko Salminen on rajattu pois.

Juuri lokakuun alussa 82 vuotta täyttänyt Esko Salminen on yksi Suomen rakastetuimpia, ellei rakastetuin näyttelijä. Se, ettei hän ole mukana, harmittaa taatusti monia lipun ostaneita.

Arffman vakuuttaa, että Paavo Westerbergin ohjaama Ingmar Bergman -tulkinta kestää sen, ettei Salminen olekaan mukana.

”Tämä on tosi iso ensemble-vetoinen teos, jossa kaikki ovat melkein koko ajan lavalla.”

Salmisen puuttuminen on Arffmanin mukaan korvattu ensemblen sisäisillä siirroilla.

Kansallisteatterin lavalla Esko Salminen nähtiin vastikään sunnuntaina 23. lokakuuta Eskon runot ja pari matkakumppania -illassa.

Esityksessä oli ollut ainutlaatuinen tunnelma, yleisö oli ollut haltioissaan ja hurmaantunut, kertoo Kansallisteatterin viestintäpäällikkö Karoliina Masalin.

”Yleisö aplodeerasi seisten.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat