Politiikan puskaradio on parhaimmillaan silloin, kun se pysyy asialinjalla

Politiikan puskaradiota tekevät Iltalehden politiikantoimittajat. Se sisältää sekä asiantuntevaa analyysiä että joutavia irtovitsejä.

Politiikan puskaradio on Iltalehden politiikantoimittajien ajankohtaispodcast.

31.10. 2:00

Päivänpolitiikka on herkullinen viikoittaisen podcastin aihe, koska jutunjuurta ei tarvitse keksimällä keksiä. Politiikasta tupsahtelee puheenaiheita yllättäen ja pyytämättä. Ja näin kriisiaikoina puitavaa riittää vielä tavallistakin enemmän.

Politiikan puskaradio on Iltalehden politiikantoimittajien oma podcast, jonka kiertävinä panelisteina kunnostautuvat muiden muassa Lauri Nurmi, Juha Ristamäki ja Mika Koskinen. Asiantuntijavieraita podcastissa ei kuulla, ja ehkä parempi niin.

Podcastin mainio nimi tuo mieleen vanhat hyvät ajat, jolloin poliitikot ja toimittajat vielä saunoivat ja ryypiskelivät yhdessä. Juorut näistä illanvietoista levisivät puskaradiossa, mutta lehteen niitä harvemmin painettiin.

Mitään skuuppeja Politiikan puskaradio ei sisällä, mutta ohjelma tarjoaa silti viihdyttävän asiantuntevaa analyysiä niin kotimaan politiikasta kuin kuohuvasta maailmanpolitiikastakin.

Podcastin vapaa mitta mahdollistaa tarvittaessa rönsyilevänkin keskustelun.

Politiikan puskaradion tunnelma on rennon lupsakka, mutta välillä toisilleen liiankin tutut keskustelijat sortuvat audioilmaisun perisyntiin, jota läpänheitoksi kutsutaan. Varsinkin paneelin nuorisosiipeä edustavat Marko-Oskari Lehtonen ja Jari Hanska yrittävät suotta olla hauskoja. Politiikka on niin absurdia muutenkin, ettei siitä keskusteltaessa väkinäisiä irtovitsejä tarvita.

Puskaradion väki, pysykää kuivassa asiassa. Siinä te olette hyviä.

Politiikan puskaradio, Podplay.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat