Klaus Härön elokuva palkittiin Chicagon elokuva­juhlilla

Rakkaani merikapteeni on Klaus Härön ensimmäinen englanninkielinen elokuva

Klaus Härön elokuvassa eläköitynyt merikapteeni Howard (James Cosmo, oik.) rakastuu Annieen (Brid Brennan), mutta Howardin tytär ei hyväksy suhdetta.

28.10. 9:57

Klaus Härön ohjaama elokuva Rakkaani merikapteeni palkittiin Chicago International Film Festivalin parhaan kansainvälisen elokuvan yleisöpalkinnolla. Vuodesta 1964 järjestetty Chicagon kansainvälinen elokuvafestivaali on vanhin elokuvafestivaali Yhdysvalloissa.

Rakkaani merikapteeni on Härön ensimmäinen englanninkielinen elokuva. Irlannissa kuvatun kahden maan yhteistuotannon lähes kaikki näyttelijät ovat irlantilaisia tai brittejä.

Elokuva kertoo eläköityneestä merikapteenista Howardista (James Cosmo), joka rakastuu ikäiseensä kodinhoitajaan Annieen (Brid Brennan). Englanniksi My Sailor, My Love -nimellä kulkevan elokuvan käsikirjoittajat ovat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa syyskuun alussa Toronton elokuvajuhlilla. Siellä Screen Daily valitsi elokuvan elokuvajuhlien ”kuumalle listalleen”, eli festivaalin odotetuimpien elokuvien joukkoon. Samalle listalle pääsi myös Jalmari Helanderin Sisu.

Suomessa Rakkaani merikapteeni tuli elokuvateattereihin 30. syyskuuta. Elokuvan on Suomessa tähän mennessä nähnyt yli 72 000 katsojaa. Tuotantoyhtiön mukaan se on myyty levitykseen jo Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Espanjaan, Britanniaan ja Irlantiin.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat