The Rasmuksen alkuperäinen rumpali Janne Heiskanen on kuollut

Janne Heiskanen soitti yhtyeen kolmella ensimmäisellä albumilla.

Rasmus vuonna 1998: Eero Heinonen (vas.), Lauri Ylönen, Janne Heiskanen ja Pauli Rantasalmi. Alkuaikoina yhtyeen nimessä ei ollut vielä The-artikkelia.

28.10. 15:37 | Päivitetty 28.10. 20:43

The Rasmus -yhtyeen alkuperäinen rumpali Janne Heiskanen on kuollut. Yhtye kertoo asiasta Instagramissa. Heiskanen oli 43-vuotias.

Janne Heiskanen oli mukana aluksi vain pelkällä Rasmus-nimellä toimineessa yhtyeessä vuosina 1994–1999. Hän soitti albumeilla Peep (1996), Playboys (1997) ja Hell of a Tester (1998). Heiskasen erottua yhtyeestä rumpaliksi tuli Aki Hakala, joka on mukana edelleen.

Päivityksessään The Rasmus kertoo saaneensa tiedon Heiskasen kuolemasta perjantain vastaisena yönä. Päivityksessä ei mainita hänen kuolinsyytään.

Ari Väntäsen tuoreen The Rasmus -elämäkertakirjan mukaan Heiskanen, Lauri Ylönen, Pauli Rantasalmi ja Eero Heinonen päättivät yhtyeen perustamisesta yhdessä koulussa, joskin Heiskanen jäi alussa vähäksi aikaa pois syystä, jota jäsenet eivät enää muista. Rasmus valittiin yhtyeen nimeksi Heiskasen ehdotuksesta.

”Mulle jäi viimeiseksi kohtaamiseksi Jannen kanssa se, kun hän oli virtuaalisesti kirjan julkistamistilaisuudessa mun videopuhelun välityksellä”, basisti Eero Heinonen kertoo HS:lle The Rasmuksen Euroopan kiertueelta Hollannista.

Janne Heiskanen työskenteli viime aikoina muun muassa Apocalyptican kanssa.

”Sellaisella keikalla oli silloinkin kun kirjan julkaisu oli”, Heinonen sanoo.

Yhtye kuvailee Heiskasta soittajana ”grooven ja vakaiden biittien selkärangaksi” ja muistuttaa, että yhtyeen ensimmäisen albumin nimikappale Peep on Heiskasen sävellys.

Rasmuksen jälkeen Heiskanen soitti Lovestone-yhtyeessä, joka keikkaili 2000-luvun alussa. Yhtye julkaisi yhden täyspitkän omakustanteen.

Oikaisu 28.10. klo 16:02: Korjattu tieto Janne Heiskasen aloitusvuodesta Rasmuksessa. Hän soitti yhtyeessä vuosina 1994–1999.

Oikaisu 28.10. klo 16.49: Korjattu tieto, että Lovestone ei olisi levyttänyt. Se teki yhden täyspitkän omakustanteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat