Basisti­legenda Ron Carter ei tulekaan Tampereelle – ”Harvoin mikään peruutus on harmittanut näin paljon”

Kuubalaispianisti Ramón Valle saatiin pikavauhtia Carterin tilalle Tampere Jazz Happeningiin.

31.10. 12:48

Maailman ehkä tunnetuin jazzbasisti Ron Carter, 85, on joutunut lääkärinsä neuvosta peruuttamaan ensi lauantain esiintymisensä Tampere Jazz Happeningissa.

”Hirvittävästi harmittaa. Harvoin mikään peruutus on harmittanut näin paljon, mutta mitään ei ole tehtävissä”, sanoo Tampere Jazz Happeningin taiteellinen johtaja Juhamatti Kauppinen.

Hän kertoo, että Carter on itsekin tilanteesta hyvin pahoillaan.

Facebook-sivullaan Carter kertoo noudattavansa lääkäreiden neuvoa ja siirtävänsä koko Euroopan-kiertuettaan, jotta voi toipua ja parantua. Hän sanoo kuitenkin olevansa vakuuttunut siitä, että hän paranee pian ja palaa esiintymislavoille.

Tampere Jazz Happeningin lauantain pääkonsertissa Carterin paikalla esiintyy kuubalainen pianisti Ramón Valle kvintetteineen.

Ramón Valle, 57, on syntynyt Kuubassa, mutta asuu nykyisin Hollannissa.

”Mikään ei voi korvata Carteria, mutta olen tyytyväinen, että saimme Vallen näin nopealla aikataululla”, Kauppinen sanoo.

Hän kertoo Vallen kuuluvan kuubalaisten jazzpianistien kärkikastiin.

Kuubassa syntynyt ja Havannan taideakatemiasta valmistunut Valle jätti Kuuban 1990-luvulla ja on asunut 20 vuotta Hollannissa.

Konsertissa kuullaan myös suomalaisen pianisti-säveltäjä Seppo Kantosen tilaustyö Bias sekä yhdysvaltalaisen trumpetistin Theo Crokerin teoskokonaisuus Love Quantum.

Tapahtuman muita vetonauloja ovat esimerkiksi yhdysvaltalainen Isaiah Collier, joka esiintyy sunnuntaina, sekä brittiläinen saksofonisti Nubya Garcia, jonka keikka on perjantaina. Myöhään lauantaiyönä klubilla soitta puolestaan ethiojazzin guru Mulatu Astatke.

Tapahtuman teemamaa on Norja. Nuoria norjalaisia yhtyeitä kuullaan esimerkiksi torstain ilmaiskonsertissa.

Kauppinen kertoo, että Tampere Jazz Happeningin liput ovat menneet kaupaksi samaan tahtiin kuin ennen koronavuosia. Kaikkiin konsertteihin on kuitenkin vielä lippuja saatavana.

Pahin pullonkaula Tampereella on Kauppisen mukaan tällä hetkellä majoitus. Hotellit ovat tiettävästi tällä hetkellä lähes täyteen varattuja NHL-jääkiekko-ottelujen vuoksi, joita pelataan samassa viikonvaihteessa Nokia-areenalla.

Kauppinen neuvookin jazzvieraita kyselemään Airbnb-majoitusta.

Toisaalta junat kulkevat Helsinkiin vielä klubikeikkojen jälkeenkin. Viimeinen juna Tampereelta Helsinkiin lähtee kello 3.45.

Tampere Jazz Happening 3.-6.11. Tullinkamarin kulttuurikeskuksessa.

Tykkää Jazzkeittiöstä Facebookissa.

Lue kaikki blogipostaukset täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat