Klassikko­elokuvan E.T.-avaruus­olento huuto­kaupataan miljoonilla

Myös Harry Potter -elokuvien rekvisiittaa myydään huutokaupassa.

Näyttelijä Drew Barrymore (vasemmalla) kertoo nyt, että hän piti elokuvan E.T.-hahmoa elävänä ystävänään.

2.11. 14:52

Ohjaaja Steven Spielbergin E.T.-tieteiselokuvan (1982) nimiosassa käytetty mekanisoitu nukke huutokaupataan. Avaruusolennon hinta-arvio on jopa kolme miljoonaa dollaria eli noin kolme miljoonaa euroa. Asiasta kertovat esimerkiksi The Guardian ja Forbes.

Kyseistä mekanisoitua mallia pidettiin silloisen teknologian mestarinäytteenä. Sen suunnitteli italialainen erikoisefektien spesialisti Carlo Rambaldi ja sen elävöittämiseen tarvittiin kahdentoista assistentin työtä.

Ohjaaja Spielberg määräsi kaksi assistenttia ”elävöittämään” E.T.-avaruusolentoa myös kuvausten välissä, koska 7-vuotias näyttelijä Drew Barrymore piti hahmoa elävänä – ainakin uuden Talk Show -jaksonsa mukaan.

Rambaldi palkittiin työstään yhdellä elokuvan saamasta neljästä Oscarista.

Samassa huutokaupassa tulee myyntiin myös Harry Potter -elokuvien rekvisiittaa. Ennakolta arvokkaimmaksi on oletettu ”Nimbus 2000 -luuta”, jonka päällä Daniel Radcliffe kuvattiin ensimmäisessä Harry Potter -elokuvassa. Sen myyntihinnan oletetaan nousevan 100 000 euron tienoille.

Myyntiin tulevat myös esimerkiksi sauva, jota Charlton Heston käytti Mooseksen roolissa Kymmenen käskyä -elokuvassa, Marilyn Monroen pukuja ja Robert de Niron Kuin raivo härkä -elokuvassa käyttämät nyrkkeilijän bokserit.

Huutokauppa on nimeltään Icons and Idols: Hollywood auction. Järjestäjät ovat Julien’s Auctions ja Turner Classic Movies eli TCM.

Huutokauppa pidetään Beverly Hillsissä 17. ja 18. joulukuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat