11-vuotias suomalais­viulisti voitti kilpailun Saksassa

Lilja Haatainen voitti Louis Spohr -viulukilpailussa korkeintaan 13-vuotiaille pidetyn kilpailusarjan.

Lilja Haatainen Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertin harjoituksissa maaliskuussa 2021.

3.11. 16:03

Viulunsoiton opiskelija Lilja Haatainen, 11, on voittanut kansainvälisen Louis Spohr -viulukilpailun korkeintaan 13-vuotiaiden viulistien sarjan. Kisa järjestetään Weimarissa Saksassa.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 113 kilpailijaa. Haatainen osallistui 9–13-vuotiaiden sarjaan, jossa oli 29 kilpailijaa yhdestätoista maasta. Haatainen oli kilpailun ainoa Pohjoismaiden edustaja.

Voittaja ratkesi 2. marraskuuta käydyssä finaalissa, jossa hän soitti Mozartin G-duuri-konserton kahden muun finalistin kanssa.

4. marraskuuta Haatainen soittaa voittajakonsertissa Jenan filharmonisen orkesterin solistina, kapellimestarina Nicolas Pasquet.

Haatainen opiskelee Porvoonseudun musiikkiopistossa Janne Malmivaaran johdolla ja Viuluakatemiassa Malmivaaran sekä professori Elina Vähälän johdolla.

Haatainen esitteli viime vuonna lupaavia otteita myös Helsingin Musiikkitalossa, kun hän soitti Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa.

Lue lisää: Nuoret solistit uskaltautuivat Musiikkitaloon viime hetkellä ja esittelivät hykerryttävän hyvää osaamista ja energiaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat