Satiiriset iskut tuovat särmää toimittajan ja ulkoministerin romanssiin

Seth Rogen on boheemi toimittaja ja Charlize Theron jämäkkä ulkoministeri.

Seth Rogen tekee jälleen hänelle tutun mieslapsiroolin. Vastanäyttelijänä on Charlize Theron.

5.11. 2:00

Komedia

Long Shot – mahdoton yhtälö ★★★

Long Shot, USA 2019

Sub la klo 21.00 (K12)

Seth Rogen täytti viime keväänä neljäkymmentä vuotta. Parrakas kanadanjuutalainen koomikko ei näyttele enää nuoria vähän pöljiä miehiä kuten hienoissa läpimurtokomedioissaan Paksuna (2007) ja Pineapple Express (2008). Hänen roolihahmonsa ovat luonnollisesti keski-ikäistyneet.

Romanttisessa komediassa Long Shot – mahdoton yhtälö Rogen esittää boheemia ja itsepäistä toimittajaa, joka alkaa työskennellä Yhdysvaltain ulkoministerin (Charlize Theron) taustajoukoissa. Ulkoministeri aikoo pyrkiä presidentiksi.

Rogenin hahmossa on ikääntymisestä huolimatta paljon nuorta miestä tai jopa teini-ikäistä. Hänen hyväntahtoiset hahmonsa eivät ylipäänsä usein astu aivan täysillä aikuisuuteen. Kuinkahan pitkään Rogen aikoo näitä mieslapsimaisia hahmoja näytellä?

Vastanäyttelijäksi sopii nimenomaan Theron. Hänen ministerinsä huokuu pätevyyttä, idealismia ja itsekontrollia. Pian kaksikon välille syntyy yllättäviä romanttisia kipinöitä. Ne voivat osoittautua vaarallisiksi politiikan kierossa maailmassa.

Rogenin näyttelemät hahmot ovat yleensä hedonistisia ja osaavat arvostaa elämän pieniä mielihyviä. Niihin kuuluvat Long Shotissa, kuten usein ennenkin, myös huumeet.

Elokuvan huumehuumori on taitavasti tehtyä eikä jatku liian pitkään. Se tuntuu tuoreemmalta kuin kännihuumori, ainakin näin suomalaisin silmin.

Long Shot on hyvin kirjoitettu ja näytelty mutta ajoittain vähän turhan hidas elokuva. Säännölliset satiiriset iskut politiikkaa ja mediaa kohti tuovat mukavasti särmää romanttiseen komediaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat