Duran Duran -yhtyeen kitaristi Andy Taylor sairastaa parantumatonta syöpää

Brittiyhtye Duran Duranin alkuperäisen kitaristin Andy Taylorin oli tarkoitus esiintyä yhtyeen kanssa ja juhlistaa sen pääsyä rockin kunniagalleriaan.

Duran Duran -yhtye esiintyi sunnuntaina Los Angelesissa, jossa hyväksyttiin uusia jäseniä rockin kunniagalleriaan. Yhtyeen alkuperäinen kitaristi Andy Taylor ei päässyt paikalle. Hän on taustalle heijastetussa yhtyekuvassa keskellä.

7.11. 11:54 | Päivitetty 7.11. 12:55

Kun brittiläinen Duran Duran -yhtye saapui sunnuntaina juhlistamaan valintaansa rockin kunniagalleriaan, yksi oli joukossa poissa. Yhtyeen alkuperäistä kitaristia Andy Tayloria, 61, ei gaalassa nähty, sillä hän ei pystynyt matkustamaan paikalle. Taylor kertoi sairastavansa levinnyttä eturauhassyöpää, eikä hän meneillään olevien hoitojen vuoksi voinut saapua Los Angelesiin. Muun muassa The Guardianin mukaan kitaristi kertoi sairaudestaan gaalassa kirjeen välityksellä.

Kirjeessään Taylor kertoi, että hänellä diagnosoitiin neljä vuotta sitten vaiheen 4 metastaattinen eturauhassyöpä.

”Vaikka nykyinen tilani ei ole välittömästi hengenvaarallinen, parannuskeinoa ei ole. Viime aikoina olen voinut hyvin kiitos edistyneen elämää pidentävän hoidon jälkeen. Noin viikko sitten vointini kuitenkin huononi ja hoitotiimini ponnisteluista huolimatta minun oli myönnettävä, että henkiset ja fyysiset rajani ovat koetuksella”, Taylor sanoi kirjeessään.

”Minkään tästä ei kuitenkaan tarvitse tai ei saa heikentää sitä, mitä tämä bändi – minun kanssani tai ilman – on saavuttanut ja pitänyt yllä 44 vuoden ajan.”

Taylorin oli määrä esiintyä gaalassa entisten bändikaveriensa, laulaja Simon Le Bonin, kosketinsoittaja Nick Rhodesin, basisti John Taylorin ja rumpali Roger Taylorin kanssa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen. Viisikko oli viimeksi soittanut yhdessä maailmankiertueella vuonna 2004.

Taylor sanoi olevansa valtavan pettynyt, että ei päässyt paikalle juhlistamaan yhtyeen pääsyä rockin kunniagalleriaan. Hän oli jopa ostanut sitä varten uuden kitaran.

”Olen usein epäillyt, ettei tämä päivä koskaan koittaisi. Olen todella iloinen, että saan nähdä sen.”

Kirjeen voi lukea kokonaisuudessaan Duran Duranin kotisivuilta.

Vuonna 1978 Birminghamissa perustettu Duran Duran oli uransa huipulla 1980-luvulla. Sen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Rio, Wild Boys ja A View to a Kill.

Duran Duranin lisäksi juhlaseremoniassa rockin Hall of Fameen hyväksyttiin myös Lionel Richie, Pat Benatar, Eminem, Carly Simon, Eurythmics, Harry Belafonte, Judas Priest ja Dolly Parton.

Oikaisu 7.11. klo 12.53: Kuvatekstissä luki aiemmin virheellisesti, että Andy Taylor olisi taustalle heijastetussa kuvassa toinen vasemmalta. Hän on kuvassa keskimmäisenä. Toinen vasemmalta on John Taylor.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat