Päihdeongelmista toipuva Redrama jättäytyy pois Vain elämää -ohjelman erikoisjaksosta

Redrama on kertonut julkisuudessa avoimesti kamppailustaan päihteiden kanssa.

Vain elämää -ohjelman 13. kaudelle osallistuivat Mikko Alatalo, Yona, Tommi Läntinen, Jyrki69, Pete Parkkonen, Redrama, Meiju Suvas ja Erika Vikman.

8.11. 11:04 | Päivitetty 8.11. 12:08

Vain elämää -kaudella esitetään ensi perjantaina ensimmäistä kertaa erikoisjakso, jossa Nelosen mukaan ”artistit yllättävät toisensa kappalevalinnoillaan”.

Rap-artisti Redrama, eli Lasse Mellberg, on kuitenkin jättäytynyt pois jaksosta.

Redrama on puhunut avoimesti päihderiippuvuudestaan, ja erikoisjakson kuvausten aikaan hän halusi keskittyä terveyteensä. Hän lähetti videoterveiset artistikollegoilleen Hirvensalmeen, jossa puhuu toipumisestaan:

”Tilanne on sellainen, että minun on pakko laittaa kaikki fokus terveyteeni ja toipumiseen. Sairaus, joka minulla on, on tunnesairaus. Siihen liittyy paljon muuta, ja päihteidenkäyttö on vain oire siitä syvemmästä ongelmasta.”

Videotervehdyksen loppupuolella Redrama herkistyy.

”Totta kai olisin halunnut olla mukana, mutta… Se meidän viikkomme ei häviä koskaan. Eikä ystävyytemme, sen te kaikki olette ihanalla tavalla osoittaneet uudestaan ja uudestaan.”

Johannes Lahtelan kirjoittama Redraman elämäkerta julkaistiin elokuussa, ja siinä artisti paljasti retkahtaneensa 12 vuoden raittiuden jälkeen juuri ennen Vain elämää -kuvauksia. Ilta-Sanomille räppäri kertoi olleensa raitis kuvausten aikana, mutta raittius rikkoutui jälleen kuvausten jälkeen:

”Retkahdin alkuvuonna, ja sitten kuvausten jälkeen uudestaan. Siinä välissä skarppasin. Se ei ollut missään vaiheessa pysyvä retkahdus, vaan yksittäisiä retkahduksia.”

Hän ei ollut kertonut tuotantoyhtiölle asiasta.

Vain Elämää -kaudelle osallistuivat tänä vuonna Redraman lisäksi Tommi Läntinen, Yona, Pete Parkkonen, Jyrki 69, Erika Vikman, Meiju Suvas ja Mikko Alatalo.

Vain elämää -ohjelmaa esittää Nelonen, joka kuuluu Helsingin Sanomien lailla Sanoma-konserniin.

Oikaisu 8.11. klo 12.06: Artikkelista sai aiemmin virheellisen kuvan, että Redrama olisi kirjoittanut itse elämäkertansa. Otavan kustantaman teoksen kirjoitti Johannes Lahtela.

Lue lisää: Pitäisikö Vain elämää päästää jo kärsimyksistään?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat