Mainiossa sarjassa suomalaiset kertovat uskomattomista ufo­havainnoistaan

Koskenkorvalla tavattiin humanoidi, jolla oli Clint Eastwoodin nenä ja Esko Ahon silmät.

Ufohavaintoja tallentavat muiden muassa Suomen Ufotutkijat ry:n aktiivit Heikki Kulju ja Jozsef Strautz.

10.11. 2:00

Isäntä viittilöi koskenkorvalaisen pellon reunassa: tuossa se seisoi. Niin mikä? Humanoidi, jolla oli Clint Eastwoodin nenä ja Esko Ahon silmät.

Ylen viisiosainen dokumenttisarja Ufotutkijat tarttuu aiheeseen, joka saa taatusti monen hörhöviisarin värähtämään. Sarjassa Suomen Ufotutkijat ry:n aktiivit kiertävät tapaamassa ufohavainnoistaan kertovia suomalaisia. He haastattelevat ja dokumentoivat kuulemansa. Koskenkorvaltakin mukaan tarttuu piirroskuva humanoidista.

Katsojan on syytä sysätä ennakkoluulot syrjään. Ufotutkijat on kiehtova sarja, mutta ei uskomattomilta kuulostavien tarinoiden vaan siinä tavattavien ihmisten vuoksi.

Sarja onnistuu paljolti siksi, että käsikirjoittaja-ohjaaja Tommi Hakko ottaa aiheen ja päähenkilönsä tosissaan. Hiljaista huumoriakin on paljon mukana, mutta kenenkään kustannuksella ei naureta.

Ufohavaintojen todenmukaisuuteen sarja ei ota kantaa. Se jätetään kokonaan katsojan pohdittavaksi.

Ufotutkijat, TV1 klo 19.00 ja Yle Areena.

Koskenkorvalainen Hannu (kesk.) laati piirroksen näkemästään humanoidista, joka oli harmaa, sukupuoleton ja jäinen. Ufotutkijat Heikki Kulju (vas.) ja Lasse Ahonen perehtyvät asiaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat