Sean Penn lahjoitti Oscar-patsaansa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille

Näyttelijä Sean Penn toivoo, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tuo Oscar-patsaan takaisin Malibuun voitettuaan sodan.

Sean Penn toi Oscar-patsaansa presidentti Volodymyr Zelenskyille Kiovaan tiistaina. Pysäytyskuva tapahtumasta julkaistusta videosta.

9.11. 16:08

Yhdysvaltalainen näyttelijä ja ohjaaja Sean Penn on lainannut Oscar-patsaansa Ukrainan presidentille Volodymyr Zelenskyille. Patsas luovutettiin presidentille Kiovassa, kertoo The Guardian.

Zelenskyin Instagram-tilillä on julkaistu tapaamisesta video, jolla Penn ottaa Oscar-patsaan repustaan ja asettaa sen Zelenskyin eteen pöydälle. Samalla hän kertoo, että vaikka patsas on vain symbolinen asia, hän haluaa antaa sen presidentille, koska hänestä tuntuu sodan takia niin kamalalta.

”Tunnen oloni paremmaksi ja vahvemmaksi taisteluun, jos tiedän, että tämä (patsas) on kanssasi täällä”, Penn lausuu.

Presidentti Zelenskyi osaa käyttää mediaa taitavasti ja hänellä on Instagramissa lähes 17 miljoonaa seuraaja. Myöhemmin videolla näkyy, miten presidentti ja Hollywood-tähti kävelevät pitkin Kiovan katuja ja pysähtyvät katulaatalle, johon on kaiverrettu Pennin nimi. Zelenskyi myös ojentaa Pennille ansiomerkin.

Videon kohokohta on hetki, jolloin Penn lausuu Zelenskyille:

”Kun olet voittanut, tuo patsas takaisin Malibuun.”

Näyttelijällä on Oscar-patsaita kaksi. Hän voitti parhaan miespääosan Oscarin vuonna 2003 suorituksestaan elokuvassa Menneisyyden ote ja vuonna 2008 elokuvasta Milk.

Penn on julkisuudessa profiloitunut vahvasti Ukrainan tukijaksi. Hän oli Kiovassa helmikuussa 2022, kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan. Hän on myös vieraillut maassa kuvaamassa dokumenttia sodasta. Näyttelijä kertoi myös alkuvuodesta, että haluaisi Zelenskyin puhumaan Oscar-gaalaan.

Syyskuussa Venäjä asetti Pennille pysyvän maahantulokiellon Venäjälle yhdessä 24 muun yhdysvaltalaisen kanssa, jotka kaikki ovat vastustaneet avoimesti Ukrainan sotaa ja Venäjän hyökkäystä.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat