F. E. Sillanpään romaanista Ihmiset suviyössä tehdään Hämeen­kyrössä ooppera

Ooppera esitetään Hämeenkyrön festiwaalit -tapahtumassa, jonka taiteellinen johtaja Waltteri Torikka myös laulaa teoksessa.

Baritoni Waltteri Torikka toimii Hämeenkyrön festiwaalit -tapahtuman taiteellisena johtajana ja laulaa myös Ihmiset suviyössä -oopperassa. Kuva Seinäjoen Tangomarkkinoilta 2022.

15.11. 16:18

Hämeenkyrön festiwaalit -tapahtumassa kesällä 2023 saa kantaesityksensä uusi ooppera Ihmiset suviyössä, joka perustuu F. E. Sillanpään samannimiseen romaaniin. Teos esitetään Hämeenkyrössä Myllykolun kesäteatterissa, joka sijaitsee Sillanpään syntymäkodin vieressä.

Aiemmin Hämeenkyrön festiwaalit tuotti Myllykoluun Sillanpää-oopperan, joka kertoi kirjailijan elämästä ja sai kantaesityksensä kesällä 2017.

Sillanpää-oopperan pääosan esittäjänä oli baritoni Waltteri Torikka, joka laulaa kesällä 2023 myös Ihmiset suviyössä -oopperassa. Torikka on myös Hämeenkyrön festiwaalien taiteellinen johtaja. Muita päärooleja laulavat Johanna Rusanen, Tuomas Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen.

Ihmiset suviyössä -oopperan säveltäjä on Paavo Korpijaakko ja libreton on kirjoittanut Elina Snicker. Ohjaaja on Riikka Oksanen. Oopperan ensi-ilta on 14. heinäkuuta 2023 ja esityksiä on yhteensä yhdeksän.

Kuten aiemmin Sillanpää-oopperassa, myös Ihmiset suviyössä -oopperassa orkesteriosuudet kuullaan oopperaesityksessä ennalta nauhoitettuina. Orkesterina on Tampere Raw, jota johtaa Jouni Rissanen.

Lue lisää: Marco Bjurström ohjasi erinomaisen oopperan F.E.Sillanpäästä – Mukana tarinassa Nobel-voitto ja myös vanhuuden juomaputket

Lue lisää: Mannerheim, F.E. Sillanpää: Oopperalaulaja Waltteri Torikka tulkitsee tänä kesänä yhden suurmiehen toisensa jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat