Suomalaistuottajille Grammy-ehdokkuuksia

Suomalaistuottajat pääsivät ehdolle Grammy-palkinnon saajiksi työstä Burna Boyn albumilla. Beyoncé ja Jay-Z johtavat kaikkien aikojen ehdokkuustilastoja.

Tuottaja Santeri Kauppinen tekee parhaillaan uraa Yhdysvalloissa.

16.11. 9:29 | Päivitetty 17.11. 14:04

Viisi suomalaistuottajaa on ehdolla Grammy-gaalassa.

MD$ eli Santeri Kauppinen, Ruuben eli Robert Laukkanen, Danitello eli Daniel Okas sekä Off & Out -nimellä musiikkia tekevä veljeskaksikko Mikael ja Samuel Haataja huomioitiin ehdokkuudella työstä nigerialaisartisti Burna Boyn albumilla Love Damini.

Burna Boy ja suomalaistuottajia on ehdolla kahdessa kategoriassa: Best Global Music Album ja Best Global Music Performance.

Kauppinen on ollut ehdolla Grammy-gaalassa myös aiemmin. Hän oli tuottamassa urban contemporary -albumin sarjassa ehdolla ollutta 6lackin levyä vuonna 2017.

MD$ on ollut mukana tuottamassa isojen kansainvälisten artistien musiikkia. Hän oli tekemässä esimerkiksi Megan Thee Stallionin ja Normanin kappaletta Diamonds, joka on osa Birds of Prey -elokuvan soundtrack-albumia.

Kauppinen on tehnyt myös runsaasti yhteistyötä suomalaisartistien kanssa ja tuottanut esimerkiksi JVG:n, Gettomasan, Mikael Gabrielin ja Cledoksen musiikkia.

Kauppinen on Suomeen elokuussa tuodun uuden levy-yhtiön Epic Records Finlandin luova johtaja. Epic Records on 1950-luvulla Yhdysvalloissa perustettu levy-yhtiö, ja se toimii Sony Music Entertainmentin alaisuudessa.

Grammy-palkintoehdokkuuksia kahmivat alkuvuonna 2023 järjestettävässä gaalassa tutut nimet: Beyoncé, Adele ja Kendrick Lamar.

Los Angeles Times kirjoittaa, että Beyoncé on uuden albuminsa Renaissancen myötä tasoissa puolisonsa Jay-Z:n kanssa eniten Grammy-ehdokkuuksia keränneenä artistina. Molemmilla on nyt yhteensä ennätykselliset 88 Grammy-ehdokkuutta.

Beyoncélle satoi eniten ehdokkuuksia kaikista artisteista tulevan vuoden Grammyissa pokaten yhteensä yhdeksän ehdokkuutta. Räppäri Kendrick Lamar sai kahdeksan ja Adele sekä Brandi Carlile seitsemän ehdokkuutta.

Beyoncé on myös eniten Grammy-palkintoja voittanut naisartisti. Hänellä on yhteensä 28 palkintoa. Jos hän voittaa neljä palkintoa lisää ensi vuonna, hän rikkoo kaikkien aikojen palkintoennätyksen, joka on kapellimestari Georg Soltin nimissä 31 Grammylla.

Yhdysvaltain äänitealan arvostetuimpana palkintona pidetyt Grammyt jaetaan 65. kerran. Palkintokategorioita on 86.

Uutista päivitetty ja korjattu 16. marraskuuta kello 10.11: Päivitetty tietoja liittyen Kauppisen uraan sekä korjattu, että vuoden 2023 Grammyt järjestetään 65. kerran, ei 64. kuten jutussa aiemmin sanottiin.

Uutista päivitetty 16. marraskuuta kello 10.32: Päivitetty tietoja Grammy-ehdokkuuksista.

Uutista päivitetty 17. marraskuuta kello 13.30: Lisätty juttuun tietoa muista ehdolla olevista suomalaistuottajista. Korjattu kello 14.04. Haatajan ja Kauppisen nimien kirjoitusasu oikeaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat