Mainio talouspodcast M&A sisältää ymmärrettävää puhetta monimutkaisista asioista

Roolitus toimii hyvin, sillä Mika Maliranta ja Matti Apunen ovat riittävän erimielisiä keskustelijoita.

21.11.2022 2:00

Talous on suosittu podcastien aihe, mutta valtaosa talouspodeista keskittyy opastamaan, kuinka vaurastua mahdollisimman vähällä vaivalla.

Mika Malirannan ja Matti Apusen M&A on toista maata. Sen lähestymiskulmaa voi luonnehtia kansantaloudelliseksi. Podcastin ideana on puhua taloustieteen monimutkaisista kysymyksistä ymmärrettävästi, joten siinä mielessä ollaan journalismin ytimessä.

Maliranta ja Apunen ovat podcast-maailmassa veteraaneja, sillä he ovat tehneet ohjelmaansa jo kuusi vuotta. Tosin podcastin nimi ja rahoittaja ovat matkan varrella muutamaan otteeseen vaihtuneet. Tällä hetkellä podcastia rahoittaa Väinö Tannerin säätiö. Säätiöiden tai järjestöjen tuki onkin monen laatu-podcastin elinehto, sillä ainakin toistaiseksi kuuntelijat ovat jokseenkin haluttomia maksamaan journalistisista audiosisällöistä.

M&A:n roolitus toimii hyvin, sillä Maliranta ja Apunen ovat riittävän erimielisiä keskustelijoita. Näistä yhteiskunnallisen ajattelun eroista miehillä riittääkin veisteltävää. Huumoria podcastissa viljellään toisinaan jopa liian kanssa.

Tilannekomiikka toki toimii, mutta käsikirjoitetut nokkeluudet eivät niinkään. Muutenkin podcast on käsikirjoitettu jopa liian pikkutarkasti, mikä ajoittain tuntuu rajoittavan sinänsä sujuvasanaisten herrojen vapaata ajatuksenlentoa.

Parhaimmillaan M&A on silloin, kun taloustieteen tutkimustuloksista etsitään ratkaisuja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Maliranta ja Apunen ovat siinä mielessä fiksuja keskustelijoita, että molemmat ovat valmiita muuttamaan mielipiteitään, mikäli uusi tutkimustieto kumoaa vanhat käsitykset.

M&A, kuunneltavissa eri podcastpalveluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat