Suomalaistaiteilija Iiu Susiraja saa oman näyttelyn New Yorkin MoMA-museoon

Iiu Susiraja on viime vuosina saanut runsaasti kansainvälistä huomiota.

Susirajalle ruoka on materiaali siinä missä maali tai savi jollekulle toiselle taiteilijalle.

19.11. 14:05

Suomalainen valokuvataiteilija Iiu Susiraja nähdään tulevana keväänä New Yorkin Modernin taiteen museo MoMA:n näyttelyssä. A style called a dead fish -näyttely on auki huhtikuun lopulta syyskuun alkupuolelle.

Susirajan näyttely on esillä MoMA:n Queensissä sijaitsevissa PS1-tiloissa. PS1 on pienempi ja kokeellisempi kuin MoMA:n Manhattanin yksikkö.

Susiraja on viime vuosina nauttinut suuresta kansainvälisestä huomiosta. Maaliskuussa maailman vaikutusvaltaisimpiin kuuluva taidelehti Artforum nosti hänet kanteensa ensimmäisenä suomalaistaiteilijana.

Itse jutussa Artforumin kriitikko piti valokuvataiteilija Iiu Susirajan taidetta ”lumoavana, terrorisoivana, räikeänä hirvittävänä – ja uskomattoman kauniina”.

Lue lisää: Maailman vaikutus­valtaisimpiin kuuluva taidelehti nosti Iiu Susirajan kanteensa ensimmäisenä suomalaistaiteilijana

Susiraja tunnetaan kotioloissa otetuista omakuvistaan ja videoistaan, joissa pääosassa on taiteilijan oma keho ja joissa hän tekee odottamattomia asioita erilaisilla esineillä. Kuvissa on kuvailtu olevan huumoria ja lämpöä ihmisyyttä kohtaan.

Susirajalla on ollut useita yksityisnäyttelyjä ulkomailla. Vuonna 2019 hänen töitään nähtiin Kiasmassa Helsingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat