Haastatteludokumentti kertaa Gucci-skandaalia, käänteitä oli kuin saippua­oopperasssa

Äveriään ex-puolisonsa Maurizio Guccin murhauttanut Patrizia Reggiani kertoo nyt oman versionsa maailmaa kuohuttaneesta tapauksesta.

Patrizia Reggiani poistui poliisisaattueessa murhaoikeudenkäynnistä Milanossa marraskuussa 1998.

1.12.2022 2:00

Patrizia Reggiani (o.s. Martinelli) syntyi rikkaisiin naimisiin menneen köyhän siivoojan tyttärenä, joka ylpeili siitä, ettei ole tehnyt päivääkään töitä. Nainen avioitui muotisuku Guccin perijän Maurizio Guccin kanssa ja nautti häpeilemättä ylellisestä elämästä. Avioeron jälkeen hän murhautti miehensä.

Tuomiostaan 18 vuotta istunut Reggiani vapautui vuonna 2016. Liitolla ja murhalla hekumoitiin jälleen mediassa. Elokuvassa House of Gucci (2021) ”mustaksi leskeksi” ristittyä seurapiirikaunotarta näytteli Lady Gaga.

Edellisvuonna valmistuneessa italialaisessa dokumentissa Reggiani itse kertoo tapahtumista osoittamatta katumusta. Taustoittavia kommentteja antavat poliisit ja lakimiehet, kriminologit ja toimittajat.

Kotisohvilla varmaankin narsistiksi leimattavan rouvan tunteettomuutta on helppo paheksua. Rikos myy, ja tekojaan vähättelevä tai ne kiistävä julkkis kiinnostaa aina, oli hänellä asiaa tai ei.

Lady Gucci: Patrizia Reggianin tarina, TV5 klo 18.30.

House of Gucci -elokuvassa Patricia Reggiania näytteli Lady Gaga ja Maurizio Guccia Adam Driver.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat