Äijäily ilman ironiaa tuntuu vanhentuneelta – Sarjan pääosassa on Sylvester Stallone

Tulsa King -sarjassa Sylvester Stallone esittää konkarikonnaa, joka vapautuu vankilasta muuttuneeseen maailmaan.

Jay Will (vas.), Sylvester Stallone ja Martin Starr näyttelevät Tulsa King -sarjassa.

3.12.2022 2:00

Tv-sarjoissa on nähty monenlaista mafiosoa. Uusin tulokas on Tulsa King -sarjan Dwight ”The General” Manfredi.

Sylvester Stallonen esittämä konkarikonna vapautuu 25 vankilavuoden jälkeen vain huomatakseen, että maailma on muuttunut ja paljon. Automatkalla vankilan porteilta mafiaperheen kartanoon ikkunasta näkyy lähinnä älypuhelimiinsa keskittyviä kuntoilijoita.

Perillä odottaa yllätys: nuorempi polvi on astunut esiin, eikä Manfredin kaltaiselle vanhan liiton jäärälle ole tarjota mitään. Tai no, jotain sentään: nykkiläismafioso lähetetään raamattuvyöhykkeellä sijaitsevaan Tulsaan rakentamaan bisneksiä.

Käskyyn on selvästi haudattu jotain, mutta minkäs teet. Tulsassa Manfredi ottaa rikolliseen syleilyynsä paikallisen kannabismyymälän ja asettuu vähitellen aloilleen.

Menneisyyteen juuttuneen ja ylpeän gangsterin yhteentörmäys muuttuneen maailman kanssa – tästähän saa herkullista draamakomediaa!

Parin jakson perusteella Taylor Sheridanin luoma sarja ei kuitenkaan ole naurujen perässä. Sarjan pääkäsikirjoittajana toimii Terrence Winter, joka muistetaan niin ikään järjestäytynyttä rikollisuutta kuvanneesta Boardwalk Empirestä.

Kaikkein totisimmin touhuun taitaa suhtautua Manfredi itse. Jo avausjaksossa hän antaa nyrkkiensä puhua useamman kerran. Äijäily ilman pienintäkään ironiaa tuntuu pahasti vanhentuneelta.

Jokin Manfredin olemuksessa ja edesottamuksissa kuitenkin herättää sympatiat, ja tarina alkaa kiinnostaa.

Ensimmäisen pääosaroolinsa tv-sarjassa tekevä Stallone on sen lajin ilmestys, että katsojakin hämmentyy. Onko tuo kankeus harkittu osa roolia vai näyttelijän ominaisuus?

Tulsa King, Skyshowtime.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat