Erja Lyytisen soolo kilpailee maailman tunnetuimpien kitarasankarien kanssa

Lyytisen soolo kappaleesta Bad Seed valittiin yhdysvaltalaislehti Guitar Worldin äänestykseen, jossa vastassa ovat muun muassa Slash, Brian May ja David Gilmour.

Erja Lyytinen kitaroimassa Allas Sea Poolilla vuonna 2020.

2.12.2022 15:43 | Päivitetty 2.12.2022 16:38

Kitara alkaa vinkua kohdassa 3:15. Erja Lyytinen on ehtinyt laulaa tovin pahoista ihmissiemenistä kappaleessa Bad Seed. Kuulijat kuitenkin odottavat, että hän näyttää vaikean rakkauden soittimellaan.

Bad Seedin 42-sekuntinen soolo on tulkittu yhdysvaltalaislehti Guitar Worldissa niin väkeväksi, että se on valittu vuoden parhaiden kitarasoolojen äänestykseen.

Lyytinen luottaa tuttuun reseptiin. Soolossa seilataan ilmavuuden ja tiluttelun välimaastossa. Taidokkuus ei käänny kuitenkaan pätemiseksi, joten soololla on kyky tunkeutua kuulijan ihon alle.

Bad Seed on sinkkulohkaisu lokakuussa ilmestyneeltä pitkäsoitolta Waiting for The Daylight.

Kuopiolaissyntyisen kitarasankarin kanssa kilpailevat monet Lyytistä tunnetuimmat soitinvelhot. Päihittää pitäisi Joe Satrianin suoritus Sailing the Seas of Ganymedessa ja Jeff Beckin vierailu Ozzy Osbournen kipaleella Patient Number 9.

Vastassa ovat maailman kuuluisimmat kepittäjät: Slash (kappaleella Fill My World), Red Hot Chili Peppersin John Frusciante (Eddie), Queenin Brian May (Face It Alone) ja Pink Floydin armoitettu David Gilmour (Hey Hey Rise Up).

Kaikkiaan mukana on 50 ehdokasta. Rapakon takaa voi odottaa tuloksia joulukuun puolivälissä.

Kuuntele alta Erja Lyytisen kappale Bad Seed.

Oikaisu 2.12. kello 16.36: Korjattu Bad Seed -kappaleen nimi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat