Lyhytelokuva To Do vetää ruuhkavuosia elävän mietteliääksi

Ilkka Villin lyhytelokuva päättyy monitulkintaiseen juhlamokkahetkeen.

Ilkka Villi näyttelee pääosan käsikirjoittamassaan ja ohjaamassaan To Do -elokuvassa.

6.12.2022 2:00 | Päivitetty 6.12.2022 9:22

Näyttelijä Ilkka Villin käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva To Do (2021) vetää ruuhkavuosia elävän suomalaismiehen mietteliääksi.

Tarinan päähenkilö, ruuhkavuosia elävä suomalainen mies (Villi), saapuu mökkitalkoisiin. Farmariauton takapenkillä vilahtaa turvaistuin, kun mies ryhtyy käymään läpi loputtomalta tuntuvaa tehtävälistaa. Alkaa yksinäinen aherrus, mutta äijä ei murru. Korkeintaan murahtelee saatanansaatanat, ja homma jatkuu.

Sitten, rännejä rassatessa, käy kuten joskus käy: tikkaat pettävät alta.

Tästä alkaa lyhärin monitulkintaisin vaihe. Vuodenajat vaihtuvat, mies pötköttää vuoroin lehtien, vuoroin lumen alla. Viimein kevään koittaessa silmät aukeavat. Mies istahtaa mökin kuistille keskellä juhlamokkahetkeä, kaataa termarista kahvia ja katsoo kaukaisuuteen.

Kenties lyhäri rauhoittaa ja neuvoo pysähtymään. Talkoomieskin juurruttaa kiireen keskellä itsensä aikaan ja paikkaan, osaksi luonnon kiertoa.

Vai onko sittenkin kyse ruuhkavuosien näännyttämän pimeästä fantasiasta? Siitä, että kävisi joku sopiva vahinko ja saisi vihdoin vain maata viikon pari, kuukauden, puoli vuotta?

To Do, Teema klo 23.05 ja Yle Areena. (K7)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat