Cheek lausuu motivaatiopuheen räppäri Costin kappaleella, joka nousi viikonlopun kuunnelluimmaksi

Neljä vuotta sitten uransa lopettanut Cheek kiistää tekevänsä paluuta.

Cheek (vas.) lausuu alkusanat räppäri Costin ensialbumilla.

11.12.2022 14:12

Vuonna 2018 uransa esiintyvänä taiteilijana lopettanut Cheek eli Jare Tiihonen on tehnyt yllättävän julkisen ensiintymisen. Cheek lausuu eräänlaisen motivaatiopuheen räppäri Costin eli Tuomas Kostiaisen tuoreen Limbo-ensialbumin avausraidalla.

Cheekin osuus on huomattu, sillä räppilevyille ominaisesti pelkäksi Introksi nimetty avausraita nousi viikonlopun kuunnelluimmaksi kappaleeksi Suomen Spotifyssa. Costin uutuusalbumi kiinnostaa muutenkin, sillä kymmenen kuunnelluimman joukossa on kaksi muutakin levyn kappaletta.

Cheekin osuus ei ole varsinaisesti räppiä, vaikka hänen äänensä ja tyylinsä on helppo tunnistaa. Cheek itse luonnehti jo poistuneessa Instagram-päivityksessään osuuttaan spoken word -henkiseksi. Spoken word eroaa räppäämisestä, koska siinä ei riimitellä, eikä puhe ole tiukasti kappaleen rytmiin synkronoitua, kuten räpissä.

Motivaatiopuheen voi kuvitella olevan Costille suunnattu, koska Cheek kertoo siinä ”vision konkretisoimisesta” sekä määrätietoisen työn merkityksestä ja päättää osuutensa sanoihin ”Kuka sä oot? Onks sulla se, mitä se vaatii? Sen aika näyttää”.

Cheek korosti perjantaisessa Instagram-päivityksessään, että vierailu Costin levyllä ei tarkoita sitä, että hän olisi tekemässä paluuta. Costi ei levytä Cheekin Liiga Music -levymerkille, vaan JVG:n perustamalle PME Recordsille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat