Marjo Niemen dynaamisessa kuunnelmassa varhais­teini pakenee perhejoulua

Taajuus-lastenkuunnelmassa ei vietetä joulua mutta siinä tavoitetaan silti juhlan tärkeimmät osat: välittäminen, hiljentyminen ja yhdessäolo.

Kirjailija Marjo Niemi teki oivan lastenkuunnelman.

23.12.2022 2:00 | Päivitetty 23.12.2022 9:11

12-vuotias Tippa (Ella Lymi) ei halua viettää joulua kotona, sillä hänen vanhempansa riitelevät koko ajan. Hän ei tällä kertaa halua viettää joulua ylipäätään. Turvapaikka löytyy originellin Mummotädin (oivallinen Leena Uotila) luota.

Marjo Niemen käsikirjoittama ja Iida Koron ohjaama uunituore lastenkuunnelma Taajuus on aiheestaan huolimatta hyvin jouluinen. Siinä tavoitetaan keskitalven juhlan tärkeimmät osat, välittäminen, hiljentyminen ja yhdessäolo.

Evakossa Tippa oppii hallitsemaan tunteitaan ja rauhoittumaan. Apuna on Mummotädin lisäksi salaperäinen radiovastaanotin, jonka avulla varhaisteini saa yhteyden esimerkiksi kuolleeseen lemmikkikaniinsa. Rentoutumisessa auttanee myös se, että puhelin on pudonnut vessanpönttöön.

Neliosaisen kuunnelman tarina ja Tiina Luoman äänisuunnittelu ovat sen verran korkealentoisia, että ihanneyleisö lienee juuri päähenkilön ikäistä tai vanhempaa. Hommaa ei selitellä puhki, vaan se etenee dynaamisesti tilanteesta toiseen. Paljon kerrotaan myös äänillä.

Kun vanhemmat tapaninpäivänä tulevat hakemaan tytärtään, tämä on parissa päivässä kasvanut kovasti. Miten mahtaa olla isän ja äidin laita?

Taajuus, Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat