32-vuotiaana kuolleen näyttelijä Charlbi Deanin kuolin­syy varmistui

Charlbi Dean teki läpimurtoroolinsa tänä vuonna Kultaisen palmun voittaneessa Triangle of Sadness -elokuvassa.

Näyttelijä Charlbi Deanin kuolemaan vaikutti se, että häneltä puuttui perna.

23.12.2022 14:42 | Päivitetty 23.12.2022 15:54

Näyttelijä Charlbi Deanin kuolinsyy on varmistunut. The Los Angelesin Timesin mukaan eteläafrikkalainen Dean kuoli elokuussa bakteeriperäiseen verenmyrkytykseen.

Lääkärin mukaan infektio johtui näyttelijän altistumisesta capnocytophaga-bakteerille, jota pahensi se, että häneltä puuttui perna. Ihmiset, joilla ei ole pernaa, ovat tavallista alttiimpia henkeä uhkaaville infektioille.

Näyttelijän kuoleman katsottiin olevan onnettomuus.

Hänen veljensä Alex Jacobs arveli jo elokuussa Rolling Stone -lehdelle, että pernan puuttuminen saattoi vaikuttaa siskon kuolemaan. Veljen mukaan Dean joutui vuonna 2009 erittäin pahaan onnettomuuteen, jossa hän mursi selkänsä ja kylkiluitaan ja jonka seurauksena perna jouduttiin poistamaan.

Äkillisesti 32-vuotiaana kuollut näyttelijä oli juuri tehnyt läpimurtoroolinsa tänä vuonna Kultaisen palmun voittaneessa ruotsalaiselokuvassa Triange of Sadness.

Lääketieteellisen Duodecim-julkaisun mukaan Capnocytophaga canimorsuksen aiheuttamia infektioita on pidetty harvinaisina. Sen on havaittu aiheuttavan ihmisellä septikemioita (verenmyrkytys) ja myös meningiittejä (aivokalvontulehdus), jotka ovat liittyneet koira- tai kissakontaktiin, tavallisesti puremaan.

Duodecimin mukaan infektio voi kuitenkin ilmaantua myös puolustuskyvyltään täysin terveelle henkilölle ilman koiran tai kissan puremaakin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat