Vegaaniaktivistien podcast huojuu journalismin ja propagandan välillä

Vegaaneista tykkään -sarjan kantava teema on maailmanparantajien turhauttava taistelu tuulimyllyjä vastaan.

2.1. 2:00

Veganismiin liitetään paljon ennakkoluuloja, joita yritetään oikaista vegaaniaktivistien omassa podcastissa. Vegaaneista tykkään -sarjan kantava teema onkin maailmanparantajien turhauttava taistelu tuulimyllyjä vastaan.

Viral Vegans -yhdistyksen tuottaman podcastin heikkous ja samalla vahvuus on nuorten aktivistien ehdottomuus ja kompromissittomuus. Aktivistien päävihollisia ovat lihan tehotuottajat etujärjestöineen, mikä ajoittain puskee tässäkin podcastissa hieman liikaa läpi.

Vaikka eläinoikeusaktivistien ja lihantuotantoketjun välisessä propagandasodassa on helppo kallistua edellisten kannalle, niin päähuomio kannattaisi varmaankin kiinnittää tuottajien sijasta lihaa suosiviin kuluttajiin.

Hyvinä hetkinään Vegaaneista tykkään on toki ihan ehtaa journalismia, kuten vaikkapa jaksossa, jossa vieraana on etenkin kotimaisia tuottajia puolustava keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä. Muutoinkin virkeimpiä jaksoja ovat ne, joissa vieras tulee aktivistivegaanien kuplan ulkopuolelta.

Pääosa vieraista on itsekin vegaaneja, mutta vierailijat eivät ole yhtä tiukkapipoisia kuin Benjamin Pitkänen, Pavel Tcherenkov ja muut vakiopanelistit. Muutenkaan vegaanit eivät ole kaikista asioista samaa mieltä keskenään.

Esimerkiksi lemmikkieläimien omistamisen oikeutuksesta käydään aitoa eettistä keskustelua, jossa ei ole vain yhtä oikeaa mielipidettä.

Huumorin pilkettäkin podcastin keskusteluissa vilahtelee, mutta itseironiaan aktivistien mieli ei taivu.

Vegaaneista tykkään. Kuunneltavissa eri podcastpalveluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat