Identtiset kaksoset ei ole kasari­komedian klassikko, mutta siinä on inhimillistä lämpöä

Arnold Schwarzeneggerin komediaura sai lähtölaukauksen elokuvasta, jossa hänen hahmonsa, harvinaista kyllä, päätyy seksipuuhiin motellin lattialla.

Julius ja Vincent Benedict (Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito) ovat kaksosia, jotka tapaavat toisensa vasta aikuisina.

2.1. 2:00

Komedia

Identtiset kaksoset ★★

Twins, USA 1988

TV5 klo 1.50 (K12)

Kun elokuvaa Identtiset kaksoset aikoinaan markkinoitiin, sen tekijät väittivät, että mukana olisi Arnold Schwarzeneggerin ensimmäinen rakkauskohtaus elokuvatähtenä.

Loppupuolella hänen esittämänsä hahmo tosiaan suutelee naisen kanssa motellin lattialla, ja jonkin ajan päästä hänet nähdään seksinjälkeinen onnenilme kasvoillaan.

Itse elokuvan perusidea on se, että Danny DeVito ja tuleva Kalifornian kuvernööri Schwarzenegger näyttelevät kaksosia. Hahmot tapaavat vasta aikuisina ja opettelevat tulemaan keskenään toimeen.

Mukana on rikos- ja romanssijuonet sekä mukavasti inhimillistä lämpöä. Huumoria on vähäisesti, minkä vuoksi Identtiset kaksoset ei ole varsinainen kasarikomedian klassikko.

Arnold Schwarzeneggerille elokuva tarkoitti komediatähteyden alkua. Seksikohtauksia hän on näytellyt suhteellisen harvoin – valitettavasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat