Foo Fighters kertoo jatkavansa toimintaansa Taylor Hawkinsin kuoleman jälkeen

Yhtye perui kaikki tulevat keikkansa viime vuoden maaliskuussa rumpali Taylor Hawkinsin äkillisen kuoleman vuoksi.

Foo Fighters esiintyi BottleRock Napa Valley -festivaaleilla Kaliforniassa vuonna 2021. Nyt yhtye kertoo jatkavansa toimintaansa.

2.1. 15:07

Foo Fighters on ilmoittanut Instagramissa julkaisemassaan viestissä jatkavansa toimintaansa. Aiheesta uutisoi muun muassa brittilehti The Guardian.

Yhtye perui kaikki tulevat keikkansa, kun rumpali Taylor Hawkins löytyi kuolleena hotellihuoneestaan 25. maaliskuuta 2022.

Foo Fighters oli tuolloin kiertueella Etelä-Amerikassa. Heidän oli määrä esiintyä Festival Estéreo Picnic -festivaaleilla Kolumbian pääkaupungissa Bogotássa samana iltana.

Hawkinsin tarkkaa kuolinsyytä ei ole kerrottu, mutta kuolinsyytutkijoiden mukaan rumpali oli nauttinut useita lääkeaineita sekä marihuanaa.

Toksikologisissa testeissä Hawkinsin ruumiista löydettiin muun muassa jäämiä opioideista ja masennuslääkkeistä. Lisäksi hänen elimistöstään löytyi marihuanan jäämiä. Tämän seurauksena rumpali kärsi sydän- ja verisuonitoimintojen äkillisestä heikentymisestä.

Hawkins toimi yhtyeen rumpalina vuodesta 1997 lähtien. Ennen Foo Fightersia hän soitti muun muassa Alanis Morrissetten taustayhtyeessä. Hawkins oli kuollessaan 50-vuotias.

Foo Fighters -yhtyeen rumpali Taylor Hawkins kuoli maaliskuussa 2022 kesken yhtyeen Etelä-Amerikan kiertueen.

Päivityksessään Foo Fighters kuvailee kuluneen vuoden olleen vaikein ja traagisin, jonka yhtye on koskaan kokenut. Yhtyeen mukaan bändin fanit ovat muodostaneet maailmanlaajuisen yhteisön, joka on auttanut heitä selviytymään pimeimmistäkin ajoista.

”"Foo Fighters perustettiin 27 vuotta sitten edustamaan musiikin parantavaa voimaa ja elämän jatkumista.”

Päivityksessään yhtye kertoo saaneensa muistutuksen siitä, kuinka kiitollisia he ovat rakastamistaan ihmisistä. Yhtye kertoo palaavansa faniensa luokse pian, mutta sanoo olevansa ”erilainen bändi ilman Hawkinsia”.

Hawkinsin kuolema synnytti valtaisan surureaktion kansainvälisen rockmaailman muusikoiden parissa.

Viime vuoden syyskuussa Hawkinsin muistolle järjestettiin kaksi konserttia Lontoossa Wembleyn stadionilla sekä Kalifornian Kia Forum -areenalla.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat