Esa Pulliainen suuttui Ylelle: ”Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa”

Esa Pulliainen ihmettelee, miksi Yle Radio Suomi muutti musiikkiohjelmistoaan.

Agents-yhtyeen Esa Pulliainen esiintyi Flow-festivaaleilla kesällä 2019. Tuolloin solistina toimi Ville Valo.

3.1. 16:51 | Päivitetty 4.1. 10:32

Agents-yhtyeen keulahahmo, kitaristi Esa Pulliainen on tuohtunut Ylen Radio Suomen musiikin erikoisohjelmien supistamisesta.

Yle ilmoitti joulukuussa, että 20 vuotta säännöllisesti pyörineet Esa Kuloniemen toimittama Bluesministeri ja Teppo Nättilän Kantritohtori supistuvat viikoittaisista ohjelmista kesäsarjoiksi. Jokaniemen sävelradio ja Pollari - rock-etsivä -ohjelmat loppuivat viime vuoteen. Myös Veli Kauppinen uuden äärellä -ohjelma siirtyi vuodenvaihteessa Yle Areenaan.

Pulliainen julkaisi Agentsin Facebook-tilillä palauteviestin ohjelmamuutoksista uudenvuodenpäivänä.

”Hyvää uutta vuotta paitsi ei Ylelle”, Pulliainen aloittaa.

”Hyi Yle. Vanha kunnon radio suomi tekee kyllä kaikkensa liittyäkseen loppumattomaan roskamediakanavien kaanoniin. Nyt lopettamalla rosterinsa kirkkaimmat helmet”, hän kirjoittaa viitaten Bluesministeriin ja Kantritohtoriin. Hän kehuu, että Nättilä ja Kuloniemi edustavat alansa ehdotonta asiantuntemusta, joka on ”yliopistoproffan luokkaa”.

”Tämäkös Ylen kiipijöitä kiinnostaa. Se mikä tuntuu kiinnostavan (vituttavan), ovat kuuntelija luvut ja sen myötä oma tuoli ja nimi ovessa. Hyihyi Yle”, hän jatkaa.

”Mulla on ollut aina hyvät suhteet Yleen ja Radio Suomen kanavaan, mutta nyt en enää näe jatkoa suhteelle. Agents-levyjen soitto voidaan siellä vaikka lopettaa.”

HS soitti Esa Pulliaiselle ja kysyi, tarkoitti hän todella, että Yle tai Radio Suomi eivät saisi enää soittaa heidän musiikkiaan.

”En minä sitä kiellä. Sanon, että jos ei mun hengenheimolaisten musaa voi soittaa, parempi toimittajien on heivata Agentsit pois.”

Pulliainen toteaa, että ei hänen eläkeläisenä tarvitse miettiä radiosoittoa, sillä siitä tulee vain hyvin pieni osuus tuloista. Palkka muodostuu enimmäkseen keikoista.

Hän sanoo, että on kuunnellut Nättilän ja Kuloniemen ohjelmia vuosia.

”Miten on pokkaa lopettaa ohjelmat, jotka edustavat ihan ehdotonta korkeinta asiantuntemusta maassa?” hän ihmettelee.

Pulliainen sanoo, että on kiertänyt maata 45 vuotta ja sanoo, että on harmissaan kehäkolmosen ulkopuolella asuvien ”rock-veljiensä” puolesta, joille ohjelmat ovat olleet todella tärkeitä.

Hän on myös ärsyyntynyt siitä, miten Yle aikoo korvata ohjelmat.

”Lisätään vuorovaikutusta toimittajan ja kuuntelijoiden välillä, eli siitä tulee sellaista Radio Novaa, että siellä joku lärpättää jotain jonninjoutavaa ja joku vastaa siihen jotain vielä enemmän jonninjoutavaa. Se on erittäin huonoa ohjelmantuottamista, joka on kopioitu suoraan kaupallisilta kanavilta.”

Yle Musiikin vastaava tuottaja Miikka Maunula kommentoi HS:lle joulukuussa, ettei Ylen tarkoitus ole vähentää musiikin erikoisohjelmien määrää:

”Uusia tekijöitä on tulossa, mutta he eivät välttämättä tee juuri tunnin mittaisia radio-ohjelmia Radio Suomeen.”

Hän mainitsee esimerkkinä Pauliina Grymin ja Harri Hakasen toimittaman Rakasmetalli -podcastin.

Pulliainen sanoo, että aikoo edelleen kuunnella Yle Ykköstä.

”Minulla on ollut tosi hyvät välit Yleen, mutta Ylen Radio Suomi saa tästä ottaa itseensä ihan vapaasti”, hän tuhahtaa.

Päivitetty 4. tammikuuta kello 10.30: Lisätty Miikka Maunulan nimi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat