Entiset teinitähdet vaativat alastonkohtauksesta satojen miljoonien korvauksia

Haasteen mukaan nykyään yli 70-vuotiaat näyttelijät ovat kärsineet kuvausten jälkeen tunne-elämän ongelmista ja menettäneet Romeo ja Julia -elokuvassa näytetyn alastonkohtauksen vuoksi työmahdollisuuksia.

Leonard Whiting ja Olivia Hussey esiintyivät yhdessä elokuvagaalassa vuonna 2018.

4.1. 16:08

Brittinäyttelijät Olivia Hussey ja Leonard Whiting haastavat elokuvayhtiö Paramountin oikeuteen 1960-luvun lopulla kuvatusta alastonkohtauksesta.

Kyse on vuonna 1968 julkaistusta Romeo ja Julia -elokuvasta, jonka ohjaaja Franco Zeffirelli oli näyttelijöiden mukaan vakuuttanut heille, ettei elokuvassa näkyisi alastomuutta.

Elokuvan loppuvaiheessa Zeffirelli oli kuitenkin muuttanut mieltään ja halunnut kuvata teinit alastomina.

”He luottivat Francoon ja siihen, ettei tämä rikkoisi heidän luottamustaan. Heillä ei ollut vaihtoehtoja. Silloin ei ollut metoo-liikettä”, näyttelijöiden asianajaja sanoo Varietyn haastattelussa.

Hussey oli elokuvan tekoaikaan 15-vuotias, Whiting vuoden vanhempi. Nyt he ovat yli seitsenkymppisiä.

Haasteen mukaan näyttelijät ovat kärsineet kuvausten jälkeen tunne-elämän ongelmista, ja menettäneet elokuvan takia työmahdollisuuksia. Varietyn mukaan he vaativat Paramountilta jopa puolen miljardin dollarin korvauksia.

Ohjaaja Franco Zeffirelli ei ole vastaamassa syytöksiin, sillä hän kuoli vuonna 2019. Ennen kuolemaansa hän teki merkittävän uran sekä elokuva- että oopperatuotantojen ohjaajana.

Romeo ja Julia aiheutti aikoinaan jonkin verran huomiota alastomuuskohtauksella. Silti se sai kriitikoilta pääosin hyvät arvostelut ja neljä Oscar-ehdokkuutta. Oscar-patsaan se sai kuvauksesta ja puvustuksesta.

The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi maailman kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat